Omlós mézes-krémes recept

Így készítsd, hogy puha legyen

A mézes lapok és a közéjük töltött édes krém ellenállhatatlan párost alkotnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézes lapoknak kifejezetten jót tesz, ha pár nappal a tálalás előtt készíted el a sütemény, ennyi idő után lesznek igazán omlósak és puhák.

Ha már kész a süti, de még valamit hiányolsz róla, készíts rá csokibevonatot, úgy lesz tökéletes az élmény!

Mézes krémes

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 5 dkg méz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanálnyi sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl zsíros tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál gríz
  • 1/2 citrom
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Ha minden hozzávalót beszereztél, kezdődhet a móka. A tojást üsd egy tálba, majd keverd simára a 15 dekányi porcukorral. Ezután add hozzájuk a szódabikarbónát és a sütőport, majd jöhet a méz és az egy deci tej. Ha homogén massza lett, forralj egy lábasban vizet, és a felett kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha már kicsit összeállt, vedd le a gőzről, és várj egy kicsit, amíg kihűl. A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre. A többiekhez szitáld hozzá a lisztet, és dolgozd össze az egészet.

El is készült a masszád. Ezt négy részre kell osztanod, és lisztezett felületen közepes tepsi méretűre nyújtanod. Ezek lesznek a mézes lapok. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd minden lapot süss öt percig 180 fokon, ezután vedd ki őket.

A vajat keverd habosra a a maradék porcukorral, önts hozzájuk fél deci forró vizet, és keverd simára. A két deci tejet forrald fel, főzd meg benne a búzadarát, és reszeld hozzájuk a citrom héját, majd ezt keverd össze a vajas krémmel. Ha minden kész van, fogd meg az első lapot, kend meg a masszával, tedd rá a következőt, arra rétegelj lekvárt, majd a következő lapra újra krémet, és fedd le az egészet az utolsóval. Kész is vagy.

Egyszerű édességek

Ha nincs időd pepecselni, akkor is készíthetsz finomat, válogass a legegyszerűbb sütemények között!

Egyszerű sütemények keksszel vagy babapiskótával

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük