Omlós mézes-krémes recept
A mézes lapok és a közéjük töltött édes krém ellenállhatatlan párost alkotnak.
A mézes lapoknak kifejezetten jót tesz, ha pár nappal a tálalás előtt készíted el a sütemény, ennyi idő után lesznek igazán omlósak és puhák.
Ha már kész a süti, de még valamit hiányolsz róla, készíts rá csokibevonatot, úgy lesz tökéletes az élmény!
Mézes krémes
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 5 dkg méz
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 mokkáskanálnyi sütőpor
- 20 dkg vaj
- 2 dl zsíros tej
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál gríz
- 1/2 citrom
- sárgabaracklekvár
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Ha minden hozzávalót beszereztél, kezdődhet a móka. A tojást üsd egy tálba, majd keverd simára a 15 dekányi porcukorral. Ezután add hozzájuk a szódabikarbónát és a sütőport, majd jöhet a méz és az egy deci tej. Ha homogén massza lett, forralj egy lábasban vizet, és a felett kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha már kicsit összeállt, vedd le a gőzről, és várj egy kicsit, amíg kihűl. A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre. A többiekhez szitáld hozzá a lisztet, és dolgozd össze az egészet.
El is készült a masszád. Ezt négy részre kell osztanod, és lisztezett felületen közepes tepsi méretűre nyújtanod. Ezek lesznek a mézes lapok. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd minden lapot süss öt percig 180 fokon, ezután vedd ki őket.
A vajat keverd habosra a a maradék porcukorral, önts hozzájuk fél deci forró vizet, és keverd simára. A két deci tejet forrald fel, főzd meg benne a búzadarát, és reszeld hozzájuk a citrom héját, majd ezt keverd össze a vajas krémmel. Ha minden kész van, fogd meg az első lapot, kend meg a masszával, tedd rá a következőt, arra rétegelj lekvárt, majd a következő lapra újra krémet, és fedd le az egészet az utolsóval. Kész is vagy.
Egyszerű édességek
Ha nincs időd pepecselni, akkor is készíthetsz finomat, válogass a legegyszerűbb sütemények között!
OLVASD EL EZT IS!
- vanília
- túró
Vaníliás krémtúró házi változatban
- cukor
- tejszín
3 villámgyors sajttortarecept
- tojás
- liszt