Foszlós lekváros bukta
Forrón a legfinomabb
A frissen sült, illatozó buktánál jobb desszertet elképzelni is nehéz, dobd fel vele a szürke, hideg hétköznapokat!

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vehetsz ugyan buktát a péknél, de ha van egy kis időd, jobb házilag összedobni ezt a finomságot is, így elkerülheted a temérdek állományjavítót, és az íze is sokkal jobb lesz.

Ha éppen nincs kéznél lekvár, vagy nincs hozzá kedved, készítsd el a túrós vagy csokoládékrémes változatot!

Lekváros bukta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt - fele-fele arányban búza- és rétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • ízlés szerint lekvár

Elkészítés ideje:

Két és fél óra

Elkészítés menete:

Mivel kelt tésztára lesz szükséged, fel kell futtatnod az élesztőt. Ehhez melegítsd meg langyosra a tejet, keverd bele a kristálycukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és meleg helyen futtasd fel. Amíg felfut, mérd ki a lisztet, a vajat pedig vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire kelleni fog. Ha már jó az élesztő, keverd a liszthez, a só, a tojás, a porcukor és a vaj felének társaságában. Dagaszd masszává, majd ha már szépen elválik az edény oldalától, akkor szórj a tetejére egy kevés lisztet, majd egy konyharuhával fedd le, és legalább 40 percre tedd meleg helyre, hadd keljen.

Ha letelt ez az idő, és szépen megkelt a tésztád, nyújtsd ki, majd vágd négyzetekre, körülbelül hat-nyolc centiméteres oldalakkal. Minden négyzetbe tegyél az ízlésednek megfelelő mennyiségű lekvárt, és tekerd fel őket. Vedd elő a kedvenc buktasütő tepsidet, a maradék vajjal kend ki, és helyezd el benne a nyers buktákat. Told be a sütőbe, majd kapcsold be azt 180 fokra, amíg eléri a megfelelő hőmérsékletet, addig tovább kelnek a bukták, utána pedig szép aranybarnára sülnek, ekkor kész vannak.

A tökéletes kelt tészta

Ha az eddigi próbálkozások során összeesett, kiszáradt, nem kelt meg, nézd meg, hogyan készítsd tökéletesre a tésztád!

Ezt is szeretjük