Omlós kacsasült karácsonyra
Az egyben sült kacsa elsőre nem tűnik könnyű dolognak, de valójában egyáltalán nem nehéz.
Az ünnepi asztal egyik kedvence lehet a jól elkészített, belül omlós, kívül ropogós kacsasült, és ezt nem is olyan nehéz elérni, mint gondolnád.


Ha egy kissé pikánsabb fogásra vágysz, egy kis naranccsal, vagy sütés közben mézzel kenegetve feldobhatod az alapreceptet.
Omlós kacsasült
Hozzávalók:
- 1 egész pecsenyekacsa - körülbelül 2 kg
- 2 kisebb alma
- 2 evőkanál majoránna
- 3 dl húsleves - kockából is jó
- só, bors
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A kacsát tisztítsd meg alaposan, majd kívül-belül dörzsöld be sóval és majoránnával, no meg egy kis borssal. Ezután az almákat hámozd meg, darabold kis kockákra, és tedd ezeket az állat belsejébe. Miután mindezzel megvagy, kötözd össze a lábát, majd tedd egy tepsibe, és öntsd alá a húslevest. A sütőt melegítsd fel 200 fokra, fedd le a kacsát, és kezdd el sütni.
Egy óra után a sütőt állítsd át 180 fokosra, majd süsd a kacsát szép pirosra. A húslével folyamatosan locsolgasd, hogy átjárja az íze. Kilónként egy óra sütési idővel számolj, úgy szinte biztos a tökéletes végeredmény.
Tanulj velünk főzni!
Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!
Omlós-ropogós finomságok egyenesen a sütőből
Ha a finom sültek nagy barátja vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!

- india
- húsételek
Könnyen elkészíthető ebéd Indiából

- spanyolország
- csirke
Csirke mediterrán módra

- csirke
- sült csirke