Omlósra sült, szaftos sertéskaraj: alig van vele munka, mégis nagyon finom
Nagyon finom az omlós sertéskaraj, ha hagymás, sörös szaftban sütöd puhára.

- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
A karaj a sertés talán legnépszerűbb része, ami nem is meglepő, hiszen elég könnyű dolgozni vele, és rendkívül változatosan készíthető el. Ha serpenyőben készíted, ne süsd, mert kiszárad, inkább kevés folyadék hozzáadásával párold puhára.
Omlós, szaftos sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet sertéskaraj
- 5 dl világos sör
- 2 vöröshagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A húsokat klopfold ki, szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben hevítsd fel a zsírt, nagy lángon, oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a szeletekre, és tedd őket félre. A hagymát cikkezd fel, a visszamaradt zsírban párold üvegesre, majd húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát és a köményt, öntsd fel a sörrel, végül keverd hozzá a mustárt is. Tedd vissza a húst a szaftba, fedd le a serpenyőt, és kis lángon nagyjából tíz perc alatt párold puhára.
Gondoltad volna, hogy sörrel süteményt is készíthetsz? A belga fánk például elképzelhetetlen nélküle.
Még több recept