Olívás, paradicsomos tészta: tudd le gyorsan az ebédkészítést
A paradicsomos tészta olívabogyóval és friss, karakteres fűszerekkel igazán izgalmas főfogás.

A mediterrán konyha szerelmesei imádni fogják a villámgyorsan összedobható, olívás-paradicsomos tésztát. Tele van friss aromákkal, és ideális rohanós hétköznapokra. Nagyjából egyszerre fő meg a tészta és a szósz. Ha tálalás előtt még parmezánnal is megszórod, igazán fenséges lesz.
Olívás, paradicsomos tészta
Hozzávalók
- 30 dkg tészta
- 30 dkg hámozott konzervparadicsom
- 15 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban tegyél fel vizet főni, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Adj hozzá egy teáskanál sót, és főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Amikor fogkemény, tehát már nem is roppanós, de nem is túl puha, szűrd le, csepegtesd le.
Öntsd az olívaolajat egy serpenyőbe, rakd hozzá a pépesített fokhagymát. Süsd addig, amíg barnulni kezd, majd tedd hozzá a paradicsomot. Sózd és borsozd ízlés szerint. Rotyogtasd 10 percig, majd keverd hozzá a tésztát. Végül rakd rá az olívabogyót. Tálalás előtt szórd meg bazsalikommal és aprított petrezselyemmel.
Ha híve vagy a gyors megoldásoknak, a cukkinis-tonhalas tésztát se hagyd ki!