Olívás, paradicsomos tészta: tudd le gyorsan az ebédkészítést
A paradicsomos tészta olívabogyóval és friss, karakteres fűszerekkel igazán izgalmas főfogás.

olivas-paradicsomos-teszta
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mediterrán konyha szerelmesei imádni fogják a villámgyorsan összedobható, olívás-paradicsomos tésztát. Tele van friss aromákkal, és ideális rohanós hétköznapokra. Nagyjából egyszerre fő meg a tészta és a szósz. Ha tálalás előtt még parmezánnal is megszórod, igazán fenséges lesz. 

Olívás, paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta
  • 30 dkg hámozott konzervparadicsom
  • 15 dkg zöld és fekete olívabogyó vegyesen
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tegyél fel vizet főni, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Adj hozzá egy teáskanál sót, és főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Amikor fogkemény, tehát már nem is roppanós, de nem is túl puha, szűrd le, csepegtesd le. 
 

Öntsd az olívaolajat egy serpenyőbe, rakd hozzá a pépesített fokhagymát. Süsd addig, amíg barnulni kezd, majd tedd hozzá a paradicsomot. Sózd és borsozd ízlés szerint. Rotyogtasd 10 percig, majd keverd hozzá a tésztát. Végül rakd rá az olívabogyót. Tálalás előtt szórd meg bazsalikommal és aprított petrezselyemmel.
Ha híve vagy a gyors megoldásoknak, a cukkinis-tonhalas tésztát se hagyd ki! 

Ezt is szeretjük