Sült oldalas savanyú káposztával sütve
Ettől mindenki megnyalja mind a tíz ujját
A fűszeres, pácolt oldalas savanyú káposztával még ízletesebb.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült oldalas praktikus fogás, hiszen alig van vele munka, mégis fenséges. A tepsibe a savanyú káposzta mellé krumplit is pakolhatsz. Ez az étel egy ünnepi asztalon is megállná a helyét, ráadásul a hús hidegen-melegen is finom.

Oldalas savanyú káposztával

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • 50 dkg savanyú káposzta

A páchoz

  • 1 dl olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A pác hozzávalóit rakd egy tálba, és kanállal jól keverd össze, majd nyomd bele a fokhagymagerezdeket is. A megmosott húst szeleteld fel két-három ujjnyi csíkokra, és forgasd a pácba. Hagyd benne legalább három órát, de a legjobb, ha egy éjszakán át érleled, így az ízek kellően átjárják.

Sütés előtt kóstold meg a káposztát, ha túl savanyú, mosd ki egy kicsit, és rakd egy zsírral kikent tepsibe. Tedd rá a jól besózott oldalast, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Ha szükséges, utána a tetejét még pirítsd meg. Akkor az igazi, ha a hús leválik a csontról.

Ezt is szeretjük