4 olcsó tésztasaláta
A nyári szezon egyik kedvenc étkéről lehet szó, hiszen a tésztasaláta amellett, hogy olcsó, könnyen elkészíthető, illetve hidegen fogyasztandó.
A tésztasalátákat általában hidegen fogyasztják, hiszen egyrészt jobban kijönnek az ízek, másrészt pedig sokszor tartalmaznak friss zöldségeket, amik csak hőkezelés nélkül őrzik meg vitamintartalmuk jelentős hányadát.
Egy tésztasaláta kellemes lehet vacsorára a melegben, ráadásul akkor is elkészítheted, ha van egy kis időd, így később nem kell bajlódnod vele.
Joghurtos-zöldfűszeres tésztasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg tészta
- 15 dkg sonka
- fél fej jégsaláta
- 2-3 paradicsom
- 2 dl joghurt
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- kapor
- petrezselyem
- bazsalikom
- snidling
- só
- bors
- citromlé
- cukor
Főzd meg a tésztát. Használhatod a kedvencedet, vagy ami éppen otthon van. Amíg a tészta megfő, keverd össze a joghurtot, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket, a sót, a borsot, pici citromlevet és pici cukrot, majd ezt a dresszinget tedd be a hűtőbe. A zöldségeket kockázd fel, majd a sonkát is vágd fel ízlés szerint. A tésztát szűrd le, mosd le hideg vízzel, majd keverd össze a többi hozzávalóval.
Lencsés tésztasaláta
Hozzávalók:
- 1 csomag masnitészta
- 40 dkg lencse
- 4-5 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál balzsamecet
- só
- koriander
- bors
A lencsét tedd fel főni a babérlevelekkel és egy csipet sóval. A tésztát is főzd ki. Ameddig főnek, készítsd el az öntetet. Egy habverővel dolgozd össze az olívaolajat, a mustárt, a mézet, a balzsamecetet és a porrá tört koriandert. Ehhez vágd hozzá a petrezselymet és az újhagymát. Hagyd állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. A megfőtt lencsét és tésztát szűrd le, majd öblítsd át hideg vízzel, és keverd össze az öntettel.
Toszkán tésztasaláta
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta
- 1 csirkemellfilé
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 kígyóuborka
- 10 szem olíva
- olívaolaj
- balzsamecet
- só
- bors
- parmezán
A tésztát főzd ki, majd csepegtesd le, és mosd át hideg vízzel. A csíkokra vágott csirkemellet olívaolajon süsd meg, és adj hozzá apróra vágott újhagymát, sót és borsot. A paradicsomot, a paprikát és az uborkát vágd fel nagyobb darabokra. Forgasd hozzá a kihűlt tésztához az olívákkal együtt. Balzsamecettel, olívaolajjal öntözd meg, szórd meg reszelt parmezánnal, majd add hozzá a húst. Hidegen és melegen is fogyasztható.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tonhalas-brokkolis tésztasaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 10 dkg tonhal
- 25 dkg brokkoli
- 2-3 fej paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
- bazsalikom
A tésztát és a brokkolit főzd meg sós vízben. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát pici olajon dinszteld meg, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot és a megfőtt brokkolit. Ehhez keverd hozzá a megfőtt és lecsöpögtetett tésztát, valamint a villával összetört tonhalat. Sózd, borsozd. Hagyd összeérni az ízeket, majd tálaláskor szórd meg friss bazsalikommal.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom