Olcsó, de isteni krumplis pogácsa: ezt akár kirándulni is magatokkal vihetitek

A krumplis pogácsa olcsó nasi, és olyan finom, hogy szinte eteti magát.

Olcsó krumplis pogácsa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olcsó krumplis pogácsa ideális sós nasi, a jó idő közeledtével pedig akár kirándulni is magatokkal vihetitek, hiszen elkészítés után még napokig puha marad. Az elkészítése kellemes konyhai időtöltés azokra a napokra, amikor nagy kedved van valami igazán finomat alkotni.

Olcsó krumplis pogácsa

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg krumpli (tisztított súly)
  • 20 dkg vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 1 púpozott teáskanál
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0.5 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és sós vízben főzd ki nagyjából 15-20 perc alatt. Ha kész, még melegen törd össze, és hűtsd langyosra. 

 

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A kihűlt krumplihoz szitáld hozzá a lisztet, add hozzá a tojást, a felkockázott, puha vajat, sózd meg, és keverd hozzá az élesztős tejet is. Dolgozd kézzel össze. Sűrű, masszív tésztát fogsz kapni. Ha egyneműre gyúrtad, és az edény falától elválik, letakarva egy óra alatt keleszd a duplájára.

 

Ha megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra, a tetejét késsel vagdosd be, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Helyezd el a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, takard újra le, és keleszd további 20 percet. A második kelesztési idő végén kend meg a tetejét felvert tojással, és told 200 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg pirosra sül.

Krumplis kelt tésztából porhanyós kifliket is készíthetsz.

Mamaféle krumplis kifli: libazsírtól lesz porhanyós a tészta

A csodás krumplis kifli maradék krumplipüréből is összehozható. A finomság tésztája omlós, érdemes dupla adagban gyártani.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük