Olasz csirkepörkölt vörösboros paradicsomszószban: a cacciatore csirke sok zöldséggel fő

Magyarra fordítva vadász csirkecombnak is nevezik az olaszok szaftos, paradicsomos, zöldséges pörköltjét.

Olasz paradicsomos csirkepörkölt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz cacciatore csirkepörkölt eredeti receptjét éppúgy felesleges lenne keresni, mint az első lecsó leírását: hagyományos, házias mediterrán receptről van szó, amelyet mindenki másképpen szeret, kicsit más ízesítéssel. Ami mindegyikben közös, az a csirkecomb, a paradicsomos szósz és a zöldfűszerek.

Olasz paradicsomos csirkepörkölt

Hozzávalók

  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 4 csirkefelsőcomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 1 doboz vörösbab-konzerv
  • 1 kis hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom (7 g)
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 piros kaliforniai paprika
  • 0.5 sárga kaliforniai paprika
  • bors
  • olívaolaj
  • késhegynyi chili
  • 1 kávéskanál oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével forró serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalukat, majd szedd egy tálra őket. A serpenyőbe önts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, nyomd hozzá a fokhagymát, kevergesd fél percig, majd jöhet bele a felszeletelt kaliforniai paprika, a megtisztított, karikákra vágott sárgarépa, a leveleire szedett friss kakukkfű és az oregánó.

 

Süsd öt percig, hogy a zöldségek puhulni kezdjenek, ezután öntsd fel a borral. Kapargasd fel a serpenyő aljáról az odapörkölődött részeket - ettől még finomabb lesz a szaft -, majd öntsd bele a sűrített paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, a kettévágott koktélparadicsomokat és a lecsepegtetett babot. Szórd meg sóval, borssal, ízlés szerint chilivel, tedd vissza bele a csirkecombokat, és lefedve, kis lángon egy óra alatt főzd össze. A legvégén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

A mediterrán, nyárias hangulatú receptek szerelmesei a spenótos-citromos görög csirkecombot is imádni fogják.

Spenótos-citromos rizs görög recept alapján: tökéletes köret

Nyarat hoz a konyhádba ez a görög rizses köret, friss, illatos, fűszeres, önmagában is megállja a helyét.

Elolvasom

Kép: LauriPattersin / Getty Images

Ezt is szeretjük