4 tuti grillpác vasárnapi sütögetéshez
Ha most elkészíted a pácot, majd beleteszed a husit, vasárnap délre pont jó lesz. A husi ízes, fűszeres és omlós lesz.
Grillpác csirkéhez
Hozzávalók:
- 1 csésze extra szűz olívaolaj
- 1 kiskanál mustár
- 2 evőkanál tej
- 2 kiskanál ételízesítő
- 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika
Az olívaolajba keverd bele az ételízesítőt és az őrölt paprikát, majd add hozzá a mustárt és a tejet. Jól keverd össze, kend be vele a csirkét, ami így már mehet is a sütőre.
A pácban a húsnak nem kell állnia, mivel ez a pác elég erős. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.
Különleges grillpác
Hozzávalók:
-
1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
-
2 evőkanál méz
-
1 teáskanál őrölt fahéj
-
4 evőkanál sherry
-
1 evőkanál szójaszósz
-
1 csipet őrölt bors
-
fél teáskanál szegfűszeg
-
4 evőkanál hideg fekete tea
A hozzávalókat keverd össze, a grillezendő hús mindkét oldalát kend meg vele, és fedővel letakart fémedényben tedd a hűtőszekrénybe 1-2 órára. A pácolási idő letelte után a húsokat már ki is sütheted a grillen. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatod.
Joghurt-koriander pác
Hozzávalók:
-
1 pohár joghurt
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál olaj
-
2 kávéskanál só
-
2 kávéskanál koriander
A koriandert mozsárban törd meg, a fokhagyma-gerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át fokhagymanyomón. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és máris használhatod baromfihúsok pácolására.
Magyaros grillpác
Hozzávalók:
-
bors
-
só
-
kömény
-
őrölt paprika
-
fokhagyma
-
vöröshagyma
-
paradicsompüré
-
olaj
A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát nyomd át egy fokhagymanyomón. Ezeket, illetve az összes többi hozzávalót keverd össze az olajjal. Az így kapott pácba tedd bele a húsokat, és hagyd állni 1-2 órát. Ezután már sütheted őket.
Currys grillpác
Hozzávalók:
-
curry fűszerkeverék
-
cukor
-
só
-
étkezési keményítő
-
olaj
Az összes alapanyagot keverd össze az olajjal. Tedd bele a húst, hagyd állni 1-2 órát, és már sütheted is a finom húsokat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mustáros grillpác
Hozzávalók:
-
bors
-
mustár
-
olaj
- só
A borsot és a mustárt keverd össze az olajjal, majd sózd meg. Tedd bele a húsokat, és hűtőben hagyd állni 1-2 órát. Ezután már mehet is grillre.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka