8 könnyed, nyári leves zöldségből, gyümölcsből: mindet villámgyorsan elkészíted

Nyáron a zöldséges és gyümölcsös levesek esnek a legjobban. Csupa finom fogást mutatunk, többet közülük főzni sem kell.

8 könnyed nyári leves zöldségből, gyümölcsből: mindet villámgyorsan elkészíted
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha huzamosabb ideig tombol a kánikula, és enni is alig kívánunk, egy jól behűtött gyümölcs- vagy zöldséglevesre akkor is képtelenség nemet mondani. Hűsít, kiadós, és akár diétássá is alakítható. Ráadásul a levesek a folyadékpótlásra is kiválóak, főleg, ha nem túl édesek. 

Különösen jó, hogy most tobzódunk a választékban. A piacok polcai is roskadoznak az egészséges és finom zöldségektől, gyümölcsöktől. Érik a barack, a meggy, a többi bogyós gyümölcs, de friss még a borsó, a krumpli és a répa is. Ilyenkor hamar megfőnek, vagy még jobb, ha a nagy melegben olyan receptet nézel ki, hogy a hozzávalókat csak turmixolni kelljen. A habarás és a fűszerezés is lehet változatos. Jobbnál jobb recepteket mutatunk, érdemes mindet kipróbálni.  

A nem túl édes, jól behűtött meggyleves a kánikulai napok megmentője. Pudinggal, tejszínnel vagy akár tejföllel is isteni. 20 perc alatt kényelmesen elkészíted. Tálaláskor rakhatsz a hideg levesbe egy gombóc vaníliafagyit, vagy feldobhatod mentával is.
Nyáron egymást követik szép sorban a finomabbnál finomabb, szuper egészséges bogyós gyümölcsök: az eper, az áfonya, a málna, a meggy, majd a szeder. Mindegyik tökéletes a krémlevesbe, de még jobb, ha egyszerre többféléből készíted.
A sárgabarackból nemcsak a lekvár isteni, de fantasztikus levest is főzhetsz belőle. Habarás nélkül is jó sűrű lesz. Ízesítsd vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel.
Ha főzni sincs kedved a kánikulában, akkor is tehetsz fantasztikus krémlevest az asztalra, a dinnye tökéletes alap. Tejszínnel selymesebb lesz. Érdemes jó előre összemixelni, hogy legyen ideje lehűlni.
Zöldséglevest is készíthetsz főzés nélkül. A spanyolok kedvencébe, a sűrű gazpachóba paradicsom, paprika, uborka és hagyma is kerül. Mivel nem kell főzni, sok vitamin marad benne.
A könnyű uborkalevest is csak mixelni kell. Joghurttal, fokhagymával a legkellemesebb hűsítő. Ráadásul alig van benne kalória, így a fogyókúrázók is imádják.
A cukkinikrémleves ugyancsak fogyókúrás finomság. Zsenge zöldségből a legjobb. Gazdagíthatod krumplival és póréhagymával is. Tejszínnel, joghurttal egyaránt ínycsiklandó.
Nyáron friss zöldségekkel a legfinomabb a borsóleves. Újkrumplival, répafélékkel lesz igazán ízletes. Ilyenkor nem kell sokáig főzni. Ha szeretnéd, akár krémesítheted is.
Ezt is szeretjük