Klasszikus nyári minestrone leves jól behűtve: igazi olasz recept alapján
A fűszeres, sűrű minestrone leves a nyár kedvenc zsenge, zamatos zöldségeiből készül, és olyan laktató, hogy csak könnyű második kell utána.

- Ráncok ellen igazi nagyágyú, segít megőrizni a bőr rugalmasságát: a marulaolaj eltörli az apróbb hibákat »
- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »
- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Az olaszoknál oly népszerű minestrone leves nagyon tartalmas, szinte már egytálételnek számít. Tele van friss zöldségekkel, üde fűszerekkel. Forró nyári napokon Olaszországban ezt a levest szobahőmérsékleten vagy még hidegebben szolgálják fel, de melegen, hidegen egyaránt finom.
Nyári minestrone leves
Hozzávalók
- 50 dkg paradicsom
- 20 dkg fehérbab
- 15 dkg tészta
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 3 szál kakukkfű
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 db babérlevél
- 5 dkg parmezán
- 2 szál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, és vágd fel kisebb kockákra. Hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, add hozzá a felaprított vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert. Kevergetve párold három percig. Szórj hozzá egy teáskanál sót, dobd hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, és süsd öt percig.
Végül tedd hozzá a fehérrépát, a cukkinit, a babot, és öntsd fel másfél liter vízzel. Ízesítsd még sóval, borssal, és főzd körülbelül 45-50 percig. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, tedd a levesbe a tésztát, valamint a zöldfűszereket. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.
Ha az olasz leves mellé autentikus, gyors főételt is készítenél, a 10 perces paradicsomos spagetti biztos befutó lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept