Klasszikus nyári minestrone leves jól behűtve: igazi olasz recept alapján
A fűszeres, sűrű minestrone leves a nyár kedvenc zsenge, zamatos zöldségeiből készül, és olyan laktató, hogy csak könnyű második kell utána.

nyari-minestrone-leves
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszoknál oly népszerű minestrone leves nagyon tartalmas, szinte már egytálételnek számít. Tele van friss zöldségekkel, üde fűszerekkel.  Forró nyári napokon Olaszországban ezt a levest szobahőmérsékleten vagy még hidegebben szolgálják fel, de melegen, hidegen egyaránt finom.

Nyári minestrone leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg fehérbab
  • 15 dkg tészta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 szál kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db babérlevél
  • 5 dkg parmezán
  • 2 szál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és vágd fel kisebb kockákra. Hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, add hozzá a felaprított vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert. Kevergetve párold három percig. Szórj hozzá egy teáskanál sót, dobd hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, és süsd öt percig.
Végül tedd hozzá a fehérrépát, a cukkinit, a babot, és öntsd fel másfél liter vízzel. Ízesítsd még sóval, borssal, és főzd körülbelül 45-50 percig. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, tedd a levesbe a tésztát, valamint a zöldfűszereket. Tálaláskor szórd meg parmezánnal. 
Ha az olasz leves mellé autentikus, gyors főételt is készítenél, a 10 perces paradicsomos spagetti biztos befutó lehet. 

Ezt is szeretjük