A klasszikus női szeszély receptje
Ha valaha kóstoltad a női szeszélyt, biztos, hogy szívesen ennél ismét.
A női szeszély évtizedek óta nagy kedvenc. Bár a cukrászdákból eltűnt, otthon viszonylag egyszerűen megsütheted. Nem bánod meg, ha az eredeti kelt tésztás változattal rukkolsz elő. A baracklekváros, habos édességet dióval még vonzóbbá teheted.
Női szeszély
Hozzávalók 16 szelethez
Tészta
- 30 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 6 tojássárga
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 citrom
Tetejére
- 12 dkg cukor
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 6 tojásfehérje
Elkészítés:
Langyosíts tejet, adj hozzá egy kávéskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata. Habosítsd a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. Fokozatosan rakd hozzá a lisztet, a felfuttatott élesztőt, reszeld bele a citrom héját, és a masszát dolgozd csomómentesre. Ha szükséges, önts még hozzá tejet, hogy könnyű, puha legyen az állaga.
Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd langyos helyre. Keleszd 30 percig, majd told 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd világos rózsaszínre körülbelül 20 perc alatt. Közben verd fel a tojásfehérjét, add hozzá a cukrot. A tésztát vedd ki a sütőből, és kend meg vastagon baracklekvárral, majd egyengesd rá a tojáshabot. Told vissza a sütit, és 100 fokon süsd még 20 percig. Akkor jó, ha a hab elkezd barnulni. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció