A klasszikus női szeszély receptje
Igazi habos csoda egyszerű kelt tésztából
Ha valaha kóstoltad a női szeszélyt, biztos, hogy szívesen ennél ismét.

A klasszikus női szeszély receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

A női szeszély évtizedek óta nagy kedvenc. Bár a cukrászdákból eltűnt, otthon viszonylag egyszerűen megsütheted. Nem bánod meg, ha az eredeti kelt tésztás változattal rukkolsz elő. A baracklekváros, habos édességet dióval még vonzóbbá teheted.

Női szeszély

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 6 tojássárga
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 citrom

Tetejére

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 6 tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts tejet, adj hozzá egy kávéskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata. Habosítsd a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. Fokozatosan rakd hozzá a lisztet, a felfuttatott élesztőt, reszeld bele a citrom héját, és a masszát dolgozd csomómentesre. Ha szükséges, önts még hozzá tejet, hogy könnyű, puha legyen az állaga.

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd langyos helyre. Keleszd 30 percig, majd told 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd világos rózsaszínre körülbelül 20 perc alatt. Közben verd fel a tojásfehérjét, add hozzá a cukrot. A tésztát vedd ki a sütőből, és kend meg vastagon baracklekvárral, majd egyengesd rá a tojáshabot. Told vissza a sütit, és 100 fokon süsd még 20 percig. Akkor jó, ha a hab elkezd barnulni. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük