Így készül a csirkepaprikás

Csirkéből klasszikusan, káposztával szegedi módra, gombából hús nélkül. Mindegy, melyiket választod, a siker szinte garantált.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paprikás csirke tradicionális magyar étel, olyan régóta készítjük már, hogy az is képes ösztönből megfőzni, aki addig még soha nem próbálta.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Galuskával és savanyú uborkával bármelyik gasztronómiai nagyhatalom szülöttét leveszi a lábáról, de a család sem mond majd nemet rá.

Csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 érett paradicsom
  • 1 édes zöldpaprika
  • őrölt paprika
  • bors
  • ízlés szerint csípős paprika
  • 1 doboz tejföl
  • 1 kiskanál liszt

A csirkét szedd darabokra, mosd meg, de a bőrét ne szedd le. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor vegyél két egész combot és négy szárnyat.

A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg olajon. A paradicsomot hámozd meg, a paprikából távolítsd el a magokat. Tedd a húst a lábasba a zöldségekkel együtt, sózd, borsozd, majd, ha a hús már kezd fehéredni, szórd meg bőven a pirospaprikával, illetve, ha szeretnéd, add hozzá a csípős paprikát is.

Gyorsan keverd össze, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Fedő alatt főzd puhára, közben, ha szükséges, pótold az elpárolgott vizet. Ha a hús már puha, akkor a tejfölbe tedd bele a kanálnyi lisztet, és keverd a pörkölthöz.

Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • liszt
  • pirospaprika

Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselymet, majd hintsd meg a pirospaprikával. Hagyd, amíg a leve majdnem elfő. Öntsd fel egy kevés vízzel, majd sózd, és párold puhára. Ezután egy kávéskanálnyi lisztet keverj a tejfölhöz, majd a pörkölthöz hozzáadva keverd simára.

Vörösboros marhalábszárpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl száraz vörösbor
  • olaj
  • babérlevél

A húst vágd 2-3 centis kockákra, a felaprított hagymát pedig pirítsd meg az olajon. Tedd a húst is az edénybe, és fedő alatt hagyd puhára főni. Ha nem ereszt elég zsírt, időnként önts alá kevés vizet, nehogy leégjen. Ezután add hozzá a paradicsomot és a paprikát is, szórd meg az őrölt paprikával, majd óvatosan keverd össze. Ha szükséges, öntsd fel némi vízzel. A már forrásban lévő pörkölthöz add hozzá a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, majd rotyogtasd még egy óráig. Mielőtt leveszed a tűzről, add hozzá a vörösbort.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szegedi pörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 l húsalaplé vagy leves kockából
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 doboz tejföl
  • só, őrölt bors
  • őrölt paprika
  • cukor
  • olaj
  • kevés vaj

Darabold fel a húst, majd szeleteld fel a hagymát is. A hússzeleteket pirítsd át a vajon, majd add hozzá a hagymát és a káposztát. Öntsd fel a húsalaplével és a borral, sózd, borsozd, paprikázd. Ha a hús teljesen megpuhult, vedd le a tűzről, és keverd el a tejföllel.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük