Így készül a csirkepaprikás
Csirkéből klasszikusan, káposztával szegedi módra, gombából hús nélkül. Mindegy, melyiket választod, a siker szinte garantált.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paprikás csirke tradicionális magyar étel, olyan régóta készítjük már, hogy az is képes ösztönből megfőzni, aki addig még soha nem próbálta.

Galuskával és savanyú uborkával bármelyik gasztronómiai nagyhatalom szülöttét leveszi a lábáról, de a család sem mond majd nemet rá.

Csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 érett paradicsom
  • 1 édes zöldpaprika
  • őrölt paprika
  • bors
  • ízlés szerint csípős paprika
  • 1 doboz tejföl
  • 1 kiskanál liszt

A csirkét szedd darabokra, mosd meg, de a bőrét ne szedd le. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor vegyél két egész combot és négy szárnyat.

A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg olajon. A paradicsomot hámozd meg, a paprikából távolítsd el a magokat. Tedd a húst a lábasba a zöldségekkel együtt, sózd, borsozd, majd, ha a hús már kezd fehéredni, szórd meg bőven a pirospaprikával, illetve, ha szeretnéd, add hozzá a csípős paprikát is.

Gyorsan keverd össze, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Fedő alatt főzd puhára, közben, ha szükséges, pótold az elpárolgott vizet. Ha a hús már puha, akkor a tejfölbe tedd bele a kanálnyi lisztet, és keverd a pörkölthöz.

Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • liszt
  • pirospaprika

Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselymet, majd hintsd meg a pirospaprikával. Hagyd, amíg a leve majdnem elfő. Öntsd fel egy kevés vízzel, majd sózd, és párold puhára. Ezután egy kávéskanálnyi lisztet keverj a tejfölhöz, majd a pörkölthöz hozzáadva keverd simára.

Vörösboros marhalábszárpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl száraz vörösbor
  • olaj
  • babérlevél

A húst vágd 2-3 centis kockákra, a felaprított hagymát pedig pirítsd meg az olajon. Tedd a húst is az edénybe, és fedő alatt hagyd puhára főni. Ha nem ereszt elég zsírt, időnként önts alá kevés vizet, nehogy leégjen. Ezután add hozzá a paradicsomot és a paprikát is, szórd meg az őrölt paprikával, majd óvatosan keverd össze. Ha szükséges, öntsd fel némi vízzel. A már forrásban lévő pörkölthöz add hozzá a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, majd rotyogtasd még egy óráig. Mielőtt leveszed a tűzről, add hozzá a vörösbort.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Szegedi pörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 l húsalaplé vagy leves kockából
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 doboz tejföl
  • só, őrölt bors
  • őrölt paprika
  • cukor
  • olaj
  • kevés vaj

Darabold fel a húst, majd szeleteld fel a hagymát is. A hússzeleteket pirítsd át a vajon, majd add hozzá a hagymát és a káposztát. Öntsd fel a húsalaplével és a borral, sózd, borsozd, paprikázd. Ha a hús teljesen megpuhult, vedd le a tűzről, és keverd el a tejföllel.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük