Narancsos, fűszeres sült répa: isteni köret 10 perces munkával
A fűszeres sült répa hihetetlenül könnyen összedobható, mézes, narancsos öntettel pedig különleges, ünnepi köret.
Milyen menő az egészséges répa! Sütve, fűszerezve, mézes, narancsos öntettel ott a helye az ünnepi asztalon. Nagy előnye még, hogy csupán tíz perc munka van vele. A sütőben megkaramellizálódik, és még édesebb lesz. Remek választás sültek mellé.
Narancsos, fűszeres sült répa
Hozzávalók
- 50 dkg sárgarépa
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 2 db narancs
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, a nagyobbakat vágd hasábokra, és pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd melléjük az egyik narancsot feldarabolva. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a mézzel, a másik narancs frissen facsart levével és zöldfűszerekkel.
Locsold meg vele a répákat, a kezeddel kicsit forgasd is össze, hogy mindenhova egyformán kerüljön a fűszeres keverék. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Ha további egyszerű, de ízletes köretet készítenél, ebből az izgalmas összeállításból biztosan tudsz válogatni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció