Sokszor eszedbe jutnak gyermekkorod kedvenc süteményei, melyeket oly élvezettel majszoltál a vasárnapi ebéd után vagy a nyaralás alatt? Legyen az piskótatekercs, hatlapos, bukta, biztos, hogy a nagyik sütijénél nincs jobb. A tapasztalata mellett jó adag szeretet is került az általa készített finomságokba. Néhány praktikát is érdemes ellesni tőle.
Csempészd vissza te is a régi idők kedvenc ízeit! Ezekkel a válogatott süteményekkel és receptekkel biztosra mehetsz. A legegyszerűbb kevert tészta mellett bátran próbálkozz kelt vagy hájas sütikkel és krémes finomságokkal is. Biztos, hogy mindenki napját megédesíted velük. A receptet pedig te is add át a következő generációnak.

A nagyi szinte biztos, hogy ismeri a piskótakészítés csínját-bínját. Lehet kakaós, gyümölcsös, olajos, vizes, biztos, hogy a receptje szerint jól fog sikerülni.
A klasszikus piskótatekercs rajtad sem foghat ki. Lekvárral vastagon megkenve megunhatatlan.

Az omlós kókuszkocka is mindig a gyermekkorunkat idézi, receptje az összes régi szakácskönyvben megtalálható, és biztos vele a siker. Az igazi nem piskótából, hanem mézes tésztából készül. Így több napig friss és puha marad.

A pihe-puha, kevert sütik sokféle változatban készülhetnek. Dióval, gyümölcsökkel ugyanolyan finom a tészta, mint
kakaóval és lekvárral. Pofonegyszerű, és villámgyorsan összeállítod.

A szalalkális tésztájú hatlapos is megunhatatlan kedvenc. Ha olyat ennél, mint amilyet régen, akkor ne pudingból készítsd a krémet. Ha nincs kedved hat lapot nyújtani, négy is megteszi. Minél tovább áll, annál finomabb és puhább lesz.

A te buktád is lehet olyan finom, mint a nagyié. Csak néhány dologra kell figyelned, és akkor a tésztája puha, könnyű lesz. A lekváros vagy éppen túrós töltelékkel se spórolj!

A különféle
almás pitéknek se szeri, se száma, de az omlós házival nehéz felvenni a versenyt. Fokozhatod az élményt, ha a tetejére habot is teszel. Ha kipróbálod ezt a bevált családi receptet, máskor is így fogod készíteni.

Ha rajongsz a békebeli sütikért, biztos, hogy a
hájas tésztáknak sem tudsz ellenállni. Bár kicsit időigényes, kísérletezz vele bátran. A különféle formájú finomságokat töltheted lekvárral, krémmel, gyümölcsökkel is.

Az omlós darálós kekszet évtizedek óta örömmel majszolják kicsik és nagyok. A formázás ráadásul jó móka. Hosszú ideig eláll, sőt, jót is tesz neki a pihentetés. A tészta egyik részébe szórhatsz kakaót, vagy akár csokival is bevonhatod a kekszeket.