Nagyiféle fasírt receptek

Gombócban és egyben

A hétvégi családi ebédek velejárója a fasírozott, melyet számtalan módon elkészíthetsz. Íme, néhány recept, ahogy a nagyi csinálná.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahány ház, annyi szokás, vagy akár úgy is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi fasírtvariáció. Egyes nagyik kenyér helyett a zsemlére esküsznek, mások pirospaprikával színezik meg, megint mások panír nélkül készítik.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki mesés receptjeinket, melyeket a nagyitól lestünk el. Hidd el, segítségükkel te lehetsz a családi összejövetelek koronázatlan királynője.

Fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A kenyeret áztasd vízbe, majd csavard ki alaposan, és gyúrd össze két tojással, a zúzott fokhagymával és a darált hússal. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a kezed segítségével formázz kis golyókat. Forgasd bele lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban süsd ki a golyókat.

Egyben sült fasírt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 3 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál lángolt kolbász
  • vaj
  • bors

A vízbe áztatott kenyeret csavard ki. Dolgozd össze a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, illetve némi sóval, borssal. Egy őzgerincformát vajazz ki, és tedd bele a fasírt felét. A közepébe helyezd bele a kolbászt, majd a másik felét egyengesd rá a tetejére. Pici vajjal kend meg a tetejét, majd előmelegített sütőben süsd készre.

Gombás fasírtpogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 10 dkg gomba
  • 3 szelet kenyér
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors

Az apróra vágott hagymát az olajon dinszteld meg, majd szórd rá a finomra aprított gombát és petrezselymet. Párold meg, majd gyúrd össze a darált hússal, a kifacsart kenyérszeletekkel, egy tojással és sóval, borssal. Formázz a kezeddel közepes pogácsákat, majd forgasd meg őket tojásban és zsemlemorzsában. Végül felforrósított olajban süsd meg őket.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Tojásos fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 6 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle
  • olaj
  • bors

Négy tojást főzz keményre, majd káposztareszelőn reszeld a húshoz. Add hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott fokhagymát és két tojást. Ízesítsd sóval, borssal, majd gyúrd össze. Egy jénai tálat olajjal vékonyan kenj ki, és tedd bele a húst. A tetejét kend meg olajjal, szórj rá zsemlemorzsát, és előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük