Nagyiféle fasírt receptek
A hétvégi családi ebédek velejárója a fasírozott, melyet számtalan módon elkészíthetsz. Íme, néhány recept, ahogy a nagyi csinálná.
Ahány ház, annyi szokás, vagy akár úgy is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi fasírtvariáció. Egyes nagyik kenyér helyett a zsemlére esküsznek, mások pirospaprikával színezik meg, megint mások panír nélkül készítik.
Próbáld ki mesés receptjeinket, melyeket a nagyitól lestünk el. Hidd el, segítségükkel te lehetsz a családi összejövetelek koronázatlan királynője.
Fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 4 tojás
- 2 szelet kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
- só
- bors
A kenyeret áztasd vízbe, majd csavard ki alaposan, és gyúrd össze két tojással, a zúzott fokhagymával és a darált hússal. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a kezed segítségével formázz kis golyókat. Forgasd bele lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban süsd ki a golyókat.
Egyben sült fasírt kolbásszal
Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertéshús
- 3 szelet kenyér
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál lángolt kolbász
- vaj
- só
- bors
A vízbe áztatott kenyeret csavard ki. Dolgozd össze a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, illetve némi sóval, borssal. Egy őzgerincformát vajazz ki, és tedd bele a fasírt felét. A közepébe helyezd bele a kolbászt, majd a másik felét egyengesd rá a tetejére. Pici vajjal kend meg a tetejét, majd előmelegített sütőben süsd készre.
Gombás fasírtpogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 10 dkg gomba
- 3 szelet kenyér
- 3 evőkanál olaj
- 2 tojás
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- só
- bors
Az apróra vágott hagymát az olajon dinszteld meg, majd szórd rá a finomra aprított gombát és petrezselymet. Párold meg, majd gyúrd össze a darált hússal, a kifacsart kenyérszeletekkel, egy tojással és sóval, borssal. Formázz a kezeddel közepes pogácsákat, majd forgasd meg őket tojásban és zsemlemorzsában. Végül felforrósított olajban süsd meg őket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Tojásos fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 6 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zsemle
- olaj
- só
- bors
Négy tojást főzz keményre, majd káposztareszelőn reszeld a húshoz. Add hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott fokhagymát és két tojást. Ízesítsd sóval, borssal, majd gyúrd össze. Egy jénai tálat olajjal vékonyan kenj ki, és tedd bele a húst. A tetejét kend meg olajjal, szórj rá zsemlemorzsát, és előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- főétel
Sajttal töltött, bundás húsok receptjei
- máj
- bacon
4 hipergyors töltött és rántott hús
- paprika
- paradicsom