Nagyiféle fasírt receptek
Gombócban és egyben
A hétvégi családi ebédek velejárója a fasírozott, melyet számtalan módon elkészíthetsz. Íme, néhány recept, ahogy a nagyi csinálná.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahány ház, annyi szokás, vagy akár úgy is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi fasírtvariáció. Egyes nagyik kenyér helyett a zsemlére esküsznek, mások pirospaprikával színezik meg, megint mások panír nélkül készítik.

Próbáld ki mesés receptjeinket, melyeket a nagyitól lestünk el. Hidd el, segítségükkel te lehetsz a családi összejövetelek koronázatlan királynője.

Fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A kenyeret áztasd vízbe, majd csavard ki alaposan, és gyúrd össze két tojással, a zúzott fokhagymával és a darált hússal. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a kezed segítségével formázz kis golyókat. Forgasd bele lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban süsd ki a golyókat.

Egyben sült fasírt kolbásszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 3 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál lángolt kolbász
  • vaj
  • bors

A vízbe áztatott kenyeret csavard ki. Dolgozd össze a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, illetve némi sóval, borssal. Egy őzgerincformát vajazz ki, és tedd bele a fasírt felét. A közepébe helyezd bele a kolbászt, majd a másik felét egyengesd rá a tetejére. Pici vajjal kend meg a tetejét, majd előmelegített sütőben süsd készre.

Gombás fasírtpogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 10 dkg gomba
  • 3 szelet kenyér
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors

Az apróra vágott hagymát az olajon dinszteld meg, majd szórd rá a finomra aprított gombát és petrezselymet. Párold meg, majd gyúrd össze a darált hússal, a kifacsart kenyérszeletekkel, egy tojással és sóval, borssal. Formázz a kezeddel közepes pogácsákat, majd forgasd meg őket tojásban és zsemlemorzsában. Végül felforrósított olajban süsd meg őket.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Tojásos fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 6 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle
  • olaj
  • bors

Négy tojást főzz keményre, majd káposztareszelőn reszeld a húshoz. Add hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott fokhagymát és két tojást. Ízesítsd sóval, borssal, majd gyúrd össze. Egy jénai tálat olajjal vékonyan kenj ki, és tedd bele a húst. A tetejét kend meg olajjal, szórj rá zsemlemorzsát, és előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük