Omlósra sült, mustáros sertésmáj: egyszerű hozzávalókból készül, mégis mennyei
A mustáros sertésmáj sok hagymával és zsírral készül, és nagyon hamar megfő.
Az omlós, mustáros sertésmáj vasban gazdag és hamar elkészülő vacsora. Érdemes sok hagymát tenni alá, így lesz igazán szaftos. A májnak nem kell hosszú idő a serpenyőben, vigyázz, ki ne száradjon.
Mustáros sertésmáj
Hozzávalók 3 személyre
- 50 dkg sertésmáj
- 15 dkg sertézsír
- 3 hagyma
- 3 evőkanál mustár
- 0.5 evőkanál fehérbors
- só
Elkészítés:
A máj hártyáit húzd le, és vágd nagyobb szeletekre. A hagymát cikkezd fel.
A zsírt olvaszd fel egy serpenyőben, és dobd rá a felszeletelt hagymát. Amikor elkezd puhulni, add hozzá a májat is. Szórd meg fehérborssal, és közepes lángon kezdd el sütni. Nagyjából öt perc múlva kend meg a mustárral, majd fedd le, és kis lángon párold tovább öt-hét percig. Félidőben fordítsd meg. A kisült májszeleteket szedd egy mélyebb tálba vagy tepsibe, és locsold meg a hagymás zsírral.
Csak a tányéron sózd meg!
A csirkemáj is finom, tápanyagokban gazdag fogás: szalonnával és gombával készítve fenséges.
Vajpuha csirkemáj gombás-szalonnás szószban főzve: így lesz tökéletes
Nem lehet ellenállni a sűrű, ízletes szósznak, a bacon füstössége és sóssága dominál benne, az ízeket magába szívja a puha máj is.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció