Omlósra sült, mustáros sertésmáj: egyszerű hozzávalókból készül, mégis mennyei
A mustáros sertésmáj sok hagymával és zsírral készül, és nagyon hamar megfő.
Az omlós, mustáros sertésmáj vasban gazdag és hamar elkészülő vacsora. Érdemes sok hagymát tenni alá, így lesz igazán szaftos. A májnak nem kell hosszú idő a serpenyőben, vigyázz, ki ne száradjon.
Mustáros sertésmáj
Hozzávalók 3 személyre
- 50 dkg sertésmáj
- 15 dkg sertézsír
- 3 hagyma
- 3 evőkanál mustár
- 0.5 evőkanál fehérbors
- só
Elkészítés:
A máj hártyáit húzd le, és vágd nagyobb szeletekre. A hagymát cikkezd fel.
A zsírt olvaszd fel egy serpenyőben, és dobd rá a felszeletelt hagymát. Amikor elkezd puhulni, add hozzá a májat is. Szórd meg fehérborssal, és közepes lángon kezdd el sütni. Nagyjából öt perc múlva kend meg a mustárral, majd fedd le, és kis lángon párold tovább öt-hét percig. Félidőben fordítsd meg. A kisült májszeleteket szedd egy mélyebb tálba vagy tepsibe, és locsold meg a hagymás zsírral.
Csak a tányéron sózd meg!
A csirkemáj is finom, tápanyagokban gazdag fogás: szalonnával és gombával készítve fenséges.
Vajpuha csirkemáj gombás-szalonnás szószban főzve: így lesz tökéletes
Nem lehet ellenállni a sűrű, ízletes szósznak, a bacon füstössége és sóssága dominál benne, az ízeket magába szívja a puha máj is.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció