Ragacsos mustáros, paradicsomos csirkeszárnyak: ez a pác valami isteni

A mustáros, paradicsomos csirkeszárnyakkal nincs sok munka, mégis repetáznál belőle.

Ragacsos mustáros, paradicsomos csirkeszárnyak: ez a pác valami isteni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A viszonylag olcsó csirkeszárny megosztó alapanyag, pedig isteni ételeket készíthetsz belőle. Egy jól megválasztott pác sokat dob rajta. Próbáld ki az édes, ragacsos mustáros-paradicsomos szószt. Ha van időd, pihentetheted is benne néhány órán át a húst. Mártogatósokkal kínáld! 

Mustáros, paradicsomos csirkeszárnyak

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit vágd le, a forgónál akár ketté is veheted. Keverd össze a sűrített paradicsomot, a mézet, a mustárt, a bazsalikomot, a köményt, sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát és az olajat. Kend be a szósszal a szárnyakat, a bőr alá is érdemes benyúlni. Rendezd a csirkét sütőpapírral bélelt tepsibe. 
Fedd le alufóliával, told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 40 perc alatt. Félidőben fordítsd át a szárnyakat, a végén pedig vedd le a fóliát, hogy a hús szépen megpiruljon. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod. 
Buffalo-csirkeszárnyak kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak. 

Ezt is szeretjük