Ragacsos mustáros, paradicsomos csirkeszárnyak: ez a pác valami isteni
A mustáros, paradicsomos csirkeszárnyakkal nincs sok munka, mégis repetáznál belőle.

A viszonylag olcsó csirkeszárny megosztó alapanyag, pedig isteni ételeket készíthetsz belőle. Egy jól megválasztott pác sokat dob rajta. Próbáld ki az édes, ragacsos mustáros-paradicsomos szószt. Ha van időd, pihentetheted is benne néhány órán át a húst. Mártogatósokkal kínáld!
Mustáros, paradicsomos csirkeszárnyak
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit vágd le, a forgónál akár ketté is veheted. Keverd össze a sűrített paradicsomot, a mézet, a mustárt, a bazsalikomot, a köményt, sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát és az olajat. Kend be a szósszal a szárnyakat, a bőr alá is érdemes benyúlni. Rendezd a csirkét sütőpapírral bélelt tepsibe.
Fedd le alufóliával, told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 40 perc alatt. Félidőben fordítsd át a szárnyakat, a végén pedig vedd le a fóliát, hogy a hús szépen megpiruljon. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod.
A Buffalo-csirkeszárnyak kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak.