Fűszeres, mustáros csirkemell rántva: ha unod a sima bundát

Ha nem csak a hagyományos bundás hús jöhet szóba, próbáld ki a mustáros csirkemellet rántva.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hétvégi étkezések verhetetlen sztárja a rántott hús. Újíts egy kicsit, tedd még pikánsabbá. Ez a módszer a család minden tagjának ízlik majd. A mustáros csirkemellhez bármilyen hagyományos köret illik.

Mustáros csirkemell rántva

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, vágd nagyobb szeletekre. A mustárhoz önts körülbelül két evőkanál olajat, keverd össze a sóval, a borssal és a kakukkfűvel. Kend a csirkére, majd tedd legalább fél órára a hűtőbe. Készíts elő három edényt. Az elsőbe rakd a lisztet, a középsőbe a felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a mustárral bekent csirkeszeleteket. 

Forrósíts olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban. Tedd bele a csirkét, majd vedd vissza a hőfokot, különben a panír gyorsan megpirul, a hús viszont nyers marad. Körülbelül tíz perc alatt süsd szép aranybarnára a szeleteket, közben fordítsd át őket. Végül szedd papírtörlőre a húst, és csepegtesd le az olajat.

15882895 1ccc2895ff7ca9044eb6d6abac7452fd wm
Ezt is szeretjük