Tökéletes egybesült sertéshús baconnel és mustárral: szaftos és omlós lesz a sült
A mustáros-baconös sertéssült nem igényel sok munkát, csak egy kis odafigyelést, hogy ne száradjon ki.
A jól elkészített sertéssült igazán fenséges fogás, még ünnepekkor is számításba jöhet. Ha a szaftosabb húsokat részesíted előnyben, válassz combot vagy lapockát. Amennyiben a szárazabbat szereted, a karaj a tökéletes megoldás. Érdemes a húst a sütés előtti napon bepácolni, hogy az ízek jól átjárják. A bacontől még finomabb lesz.
Mustáros-baconös sertéssült
Hozzávalók
- 1.5 kg sertéscomb vagy karaj
- 20 dkg bacon
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A húst öblítsd le, majd papírtörlővel törölgesd szárazra, sózd meg, és tűzdeld meg fokhagymával. Keverd össze a mustárt, az olajat és a borsot, majd kend be vele a sertést. Tekerd be jól baconnel, és tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Önts alá kevés vizet, és locsold meg a maradék páclével. Fedd le fóliával.
Told előmelegített sütőbe, és párold a húst 160 fokon két órán keresztül. Közben locsolgasd, hogy esélye se legyen kiszáradni. Ha a zsírja sisteregni kezd, mindig önts még rá vizet. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hústű, vedd le róla a fóliát, és 180 fokon pirítsd meg. Szeletelés előtt pihentesd legalább 10-15 percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept