Tökéletes egybesült sertéshús baconnel és mustárral: szaftos és omlós lesz a sült
A mustáros-baconös sertéssült nem igényel sok munkát, csak egy kis odafigyelést, hogy ne száradjon ki.

Tökéletes egybesült sertéshús baconnel és mustárral: szaftos és omlós lesz a sült
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól elkészített sertéssült igazán fenséges fogás, még ünnepekkor is számításba jöhet. Ha a szaftosabb húsokat részesíted előnyben, válassz combot vagy lapockát. Amennyiben a szárazabbat szereted, a karaj a tökéletes megoldás. Érdemes a húst a sütés előtti napon bepácolni, hogy az ízek jól átjárják. A bacontől még finomabb lesz. 

Hozzávalók:

  • 1.5 kg sertéscomb vagy karaj
  • 20 dkg bacon
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál magos mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, majd papírtörlővel törölgesd szárazra, sózd meg, és tűzdeld meg fokhagymával. Keverd össze a mustárt, az olajat és a borsot, majd kend be vele a sertést. Tekerd be jól baconnel, és tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Önts alá kevés vizet, és locsold meg a maradék páclével. Fedd le fóliával. 
 

Told előmelegített sütőbe, és párold a húst 160 fokon két órán keresztül. Közben locsolgasd, hogy esélye se legyen kiszáradni. Ha a zsírja sisteregni kezd, mindig önts még rá vizet. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hústű, vedd le róla a fóliát, és 180 fokon pirítsd meg. Szeletelés előtt pihentesd legalább 10-15 percig. 

 

Ezt is szeretjük