Tökéletes egybesült sertéshús baconnel és mustárral: szaftos és omlós lesz a sült
A mustáros-baconös sertéssült nem igényel sok munkát, csak egy kis odafigyelést, hogy ne száradjon ki.
A jól elkészített sertéssült igazán fenséges fogás, még ünnepekkor is számításba jöhet. Ha a szaftosabb húsokat részesíted előnyben, válassz combot vagy lapockát. Amennyiben a szárazabbat szereted, a karaj a tökéletes megoldás. Érdemes a húst a sütés előtti napon bepácolni, hogy az ízek jól átjárják. A bacontől még finomabb lesz.
Mustáros-baconös sertéssült
Hozzávalók
- 1.5 kg sertéscomb vagy karaj
- 20 dkg bacon
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A húst öblítsd le, majd papírtörlővel törölgesd szárazra, sózd meg, és tűzdeld meg fokhagymával. Keverd össze a mustárt, az olajat és a borsot, majd kend be vele a sertést. Tekerd be jól baconnel, és tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Önts alá kevés vizet, és locsold meg a maradék páclével. Fedd le fóliával.
Told előmelegített sütőbe, és párold a húst 160 fokon két órán keresztül. Közben locsolgasd, hogy esélye se legyen kiszáradni. Ha a zsírja sisteregni kezd, mindig önts még rá vizet. Amikor már puha, könnyen beleszalad egy hústű, vedd le róla a fóliát, és 180 fokon pirítsd meg. Szeletelés előtt pihentesd legalább 10-15 percig.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció