Így készíthetsz mozzarellát házilag: mindössze két hozzávalóból áll
Házilag is készíthetsz mozzarellához hasonló, lágy, szeletelhető sajtot.
Ha imádod a lágy sajtokat, próbáld ki ezt a házilag készített mozzarellát! A házi vajhoz hasonlóan ez is kevés hozzávalóból áll, és meglepően könnyen elkészíthető. Mindenképpen nyers, pasztőrözetlen tejet és desztillált fehérecetet használj hozzá, és egy konyhai hőmérőre is szükséged lesz.
Mozzarella házilag
Hozzávalók 1 darabhoz
- 7 evőkanál fehérecet
- 2 l nyers tej
Elkészítés:
A tejet öntsd egy vastag aljú lábosba, és közepesnél kicsit kisebb lángon kezdd el melegíteni. Folyamatosan kevergesd addig, amíg el nem éri a 46-48 fokot. Ekkor adagold bele az ecetet. Kevergesd további fél percig, amíg elkezd összeállni, ekkor fedd be, és húzd le a tűzről. Öt perc múlva szedd le róla a fedőt. Észre fogod venni, hogy a tetején elkezdett összesűrűsödni. Ezt a sűrű réteget kanalazd egybe, és tedd egy kisebb tálba. Nyomkodd ki belőle kézzel a nedvességet, amíg egy labdává szépen összeáll.
Közben a visszamaradt savót melegítsd fel 80-90 fokosra. Dobd bele vissza a kinyomkodott sajtot pár másodpercre, majd szedd ki, és kicsit gyúrd át, nyomkodd ki, és nyújtsd meg a sajtot. Ezt ismételd meg néhány alkalommal, amíg a jellegzetes, ruganyos állagát el nem éri. Az elkészült sajtot tedd hideg vízbe, majd onnan a hűtőbe.
A házi mozzarellád nagyon jól fog jönni egy frissítő caprese salátához.
HamdmadePictures / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció