Szórós morzsasüti bogyós gyümölcsökkel - Az egyik legegyszerűbb recept
A morzsasütit összeállítani nem tart tovább tíz percnél. Friss bogyós gyümölcsökkel a legütősebb.
A morzsasüti nem véletlenül szolgált rá a lusta háziasszonyok kedvence elnevezésre. Kevés munkával könnyű, nyárias desszertet prezentálhatsz. Fantasztikus, ahogy a friss gyümölcs karamellizálódik a saját levében. Nem túl édes, így a melegben is jólesik.
Tálaláskor fokozd tovább az élvezetet vaníliás fagyival vagy tejszínhabbal. Próbáld ki ezt a sütit szederrel, áfonyával, eperrel is!
Morzsasüti bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
Morzsás réteghez
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipet só
Gyümölcsös réteghez
- 15 dkg málna
- 15 dkg ribizli
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés ideje: 35 perc
A formát alaposan vajazd ki. A málnát és a ribizlit jól mosd meg, majd csepegtesd le, és facsard rá a citrom levét. Szitáld egy tálba a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a hideg vajat. Az ujjbegyeddel gyorsan morzsold össze. A tésztának nem kell összeállnia, akkor jó, ha morzsalékos.
Rakd vajjal kikent piteformába a gyümölcsöt, szórd meg cukorral és morzsával. Süsd meg 160 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a teteje szép aranybarna, vedd ki a sütőből. Nem is kell megvárnod, míg teljesen kihűl, langyosan a legfinomabb.