Mogyorós-csokis gesztenyegolyó
30 perces édesség
Gyorsan kész van, nem tudod elrontani, és mindenki imádja, ez bizony a gesztenyegolyó!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha még sose jártál a konyhádban, ezt az édességet akkor is össze tudod dobni, semmilyen kuktamúltat nem igényel, és szerencsére nagyon finom.

A mogyoró mellett tehetsz bele diót, mandulát vagy akár tört kekszet is, mindennel nagyon finom lesz.

Mogyorós, csokis gesztenyegolyó

Hozzávalók:

  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 30 dkg durvára őrölt mogyoró
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 tábla magas kakaótartalmú csokoládé3
  • 3 evőkanál olaj
  • pár csepp rumaroma

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Tényleg nem lesz nehéz dolgod, a legbonyolultabb feladat a csoki olvasztása, de azt is sikerrel végezték már el pár millióan, így neked sem okozhat gondot. A gesztenyemasszát dolgozd össze a vajjal, majd add hozzájuk a mogyorót, és ízlésednek megfelelő mennyiségben adj hozzájuk rumaromát is. Ha szépen összeálltak masszává, készíts belőle kis golyókat, majd körülbelül 20 percre tedd őket a hűtőbe.

Amikor ez letelt, olvaszd fel gőz felett a csokoládét az olaj társaságában, majd mártsd meg benne a golyókat, tedd őket egy műanyag tálra, és ha mind kész van, rakd egy kicsit a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen rajtuk a csokoládé.

A legjobb és legfinomabb hazai édességek

Összegyűjtöttük neked a magyar konyha legjobb desszertjeit, nézd át őket, aztán süsd meg te is a kedvencedet!

Ezt is szeretjük