Palacsinta selymes mogyorókrémmel: ezzel ünnepeld a palacsintanapot
Míg mi általában fánkkal búcsúztatjuk a farsangot, addig az angolok húshagyó kedden palacsintanapot tartanak.

nutellas-palacsinta
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Angliában régi hagyomány, hogy a nagyböjt megkezdése előtt a házban megmaradt tojásokból, vajból, zsírból palacsintát készítenek, a szigetországban számos rendezvényt is tartanak palacsintanapon. Ünnepelj te is kicsik és nagyok kedvenc édességével! Ha teflonserpenyőben sütöd a palacsintát, nem kell hozzá sok olajat használni. 

Mogyorókrémes palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

A palacsintához

  • 22 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

A mogyorókrémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 0.5 bögre mogyoró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a lisztet, a sót, a cukrot, és kezdd keverni. A vizet és a tejet folyamatosan adagold hozzá, így nem lesz csomós a massza. Ne rakj hozzá sok cukrot, mert leragad a palacsinta a sütő aljára. Akkor jó, ha sűrű, de folyós a tészta. Ha van lehetőséged, pihentesd 20-30 percig. Az olajat csak a sütés előtt keverd a tésztába.
A palacsintasütőbe vagy serpenyőbe önts kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Süsd aranybarnára a palacsinták mindkét oldalát. A fordításnál légy óvatos, de határozott.

A krémhez a mogyorót pirítsd meg. Ezt megteheted serpenyőben, olaj nélkül, de rakhatod forró sütőbe, ott 180-200 fokon 15-20 alatt pirul meg. Ha kihűl, távolítsd el a héját, és daráld le. A csokit vízgőz felett olvaszd fel, add hozzá a cukrot, a sót, a mogyorót és az olajat, majd botmixerrel dolgozd össze az egészet. Töltsd meg a palacsintákat a mogyorókrémmel, és hajtogasd tetszés szerint. 

A palacsintatésztát csokival is feldobhatod. Mivel ez jó vastag, nem is kell belőle sokat sütni. 

Ezt is szeretjük