Palacsinta selymes mogyorókrémmel: ezzel ünnepeld a palacsintanapot
Míg mi általában fánkkal búcsúztatjuk a farsangot, addig az angolok húshagyó kedden palacsintanapot tartanak.

nutellas-palacsinta
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

Minden eddiginél nőiesebb az új retró trend: ez lesz az ősz nagy durranása »

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Angliában régi hagyomány, hogy a nagyböjt megkezdése előtt a házban megmaradt tojásokból, vajból, zsírból palacsintát készítenek, a szigetországban számos rendezvényt is tartanak palacsintanapon. Ünnepelj te is kicsik és nagyok kedvenc édességével! Ha teflonserpenyőben sütöd a palacsintát, nem kell hozzá sok olajat használni. 

Mogyorókrémes palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

A palacsintához

  • 22 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

A mogyorókrémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 0.5 bögre mogyoró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a lisztet, a sót, a cukrot, és kezdd keverni. A vizet és a tejet folyamatosan adagold hozzá, így nem lesz csomós a massza. Ne rakj hozzá sok cukrot, mert leragad a palacsinta a sütő aljára. Akkor jó, ha sűrű, de folyós a tészta. Ha van lehetőséged, pihentesd 20-30 percig. Az olajat csak a sütés előtt keverd a tésztába.
A palacsintasütőbe vagy serpenyőbe önts kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Süsd aranybarnára a palacsinták mindkét oldalát. A fordításnál légy óvatos, de határozott.

A krémhez a mogyorót pirítsd meg. Ezt megteheted serpenyőben, olaj nélkül, de rakhatod forró sütőbe, ott 180-200 fokon 15-20 alatt pirul meg. Ha kihűl, távolítsd el a héját, és daráld le. A csokit vízgőz felett olvaszd fel, add hozzá a cukrot, a sót, a mogyorót és az olajat, majd botmixerrel dolgozd össze az egészet. Töltsd meg a palacsintákat a mogyorókrémmel, és hajtogasd tetszés szerint. 

A palacsintatésztát csokival is feldobhatod. Mivel ez jó vastag, nem is kell belőle sokat sütni. 

Ezt is szeretjük