Vajpuha lazacszeletek mézzel és vajjal sütve: elegáns és könnyen elkészülő ünnepi fogás
A mézzel és vajjal sült lazac bármilyen ünnepi alkalomra bevethető fogás.
Ha szereted a könnyen elkészíthető, elegáns fogásokat, készíts mézzel és vajjal sült lazacot! A rózsaszín szeleteket most alufóliába tekerve, sütőben süsd meg. Ideális választás akkor, ha idén valami különlegeset is szeretnél készíteni a hagyományos fogások mellé.
Mézes-vajas lazac
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg vaj
- 7 dkg méz
- 4 szelet lazacfilé
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Csorgasd hozzá a mézet és a citromlevet, és kézi habverővel kevergesd addig, amíg teljesen felolvad. Ekkor húzd le a tűzről.
A lazacszeleteket sózd és borsozd meg, szórd meg őket fokhagymaporral, és egyenként helyezd el egy-egy darab alufólián. Öntsd le őket a mézes-vajas keverékkel, csavard be a fóliába, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 15 percre. Ezután nyisd fel a fóliát, és így süsd még őket két-három percig. Tálald friss salátával.
A mézes-vajas szósz a sült répának is remeküláll.
Narancsos-mézes párolt répa: különleges, illatos karácsonyi köret
A sárgarépából mesés köretek készíthetők, karácsonykor mézzel és naranccsal bolondítva érdemes az asztalra tenni, sült hús mellé tökéletesen illik.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció