Tepsiben sült mézes paszternák: laktató, nagyon finom, és nem hizlal
A sült paszternák remek köret lehet sültek mellé, a mézes máz és a zöldség édességét a mustár kicsit ellensúlyozza.
A nálunk kicsit háttérbe szorult paszternákot a krumpli helyett is használhatod sütés, főzés során. Ránézésre nagyon hasonlít a fehérrépára, de még annál is édesebb. Tökéletes pürének, krémlevesnek, teheted rakott fogásokba, sőt sütve köretként vagy akár önmagában könnyű vacsorának is kitűnő, főleg, ha izgalmas fűszerkeverékkel is megbolondítod.
Mézes paszternák
Hozzávalók
- 70 dkg paszternák
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál zöldfűszer aprított
- só
- bors
Elkészítés:
Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd hozzá a mézet, a mustárt, a sót, a borsot és az aprított zöldfűszert. Utóbbi lehet petrezselyemzöld, bazsalikom vagy kakukkfű is. A paszternákot hámozd meg, mosd meg, és vágd két részre. A nagyobbakat akár négyfelé is darabolhatod.
Rendezd a zöldségszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a mézes keverékkel. Figyelj, hogy mindenhova jusson a mázból. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. A sütési idő felénél forgasd át a zöldségeket, hogy egyformán piruljanak.
Feltétlenül próbáld ki a paszternákkrémlevest almával megbolondítva! Szuper ízkombináció, a végeredmény selymes és isteni fogás.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció