Ropogós csirkecomb mézes-narancsos mázzal: ez az igazán sűrű szaft titka
A mézes-narancsos mázzal sült csirkecomb egyszerre édes, fűszeres és ropogós.
A ropogós sült csirkecombhoz nagyon jól megy a ragacsos mézes-narancsos máz. Még finomabb lesz, ha mellédobsz néhány illatos, friss rozmaringágat is. A húst először pihentesd a pácban, hogy az ízek jól átjárják a belsejét is, és csak utána told a sütőbe.
Mézes-narancsos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág rozmaring
- 2 evőkanál méz
- 2 narancs
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
Az egészben hagyott csirkecombokat sózd meg. A mézet keverd össze az egyik narancs kifacsart levével. Az így kapott páclé felével kend meg a húsokat. Letakarva pihentesd őket a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, és pakold bele a csirkecombokat.
Tegyél melléjük egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a rozmaringágakat és a másik narancsot felkarikázva. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Fél óra elteltével vedd ki a sütőből, kend meg minden oldalát a pác másik felével, és told vissza további fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
A méz sokkal jobb édesítőszer, mint a cukor: a vele meglocsolt grillezett barack fejedelmi csemege.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept