Ropogós mézes-mustáros csirkecombok: a gyömbéres páctól olyan illatos
A mézes-mustáros pác minden húsfélével isteni. Nagy sikere lesz akkor is, ha csirkecombokat kensz le vele.
A jó csirkecomb titka a megfelelő pác: keverd össze a hozzávalókat, helyezd bele a combokat, és így hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe, és átjárják a rostokat. A méz és a mustár együtt igazi klasszikus, amit ebben a receptben a gyömbér tesz enyhén csípőssé. Még finomabb, ha egy kevés karakteres ízű magos mustárt is keversz hozzá.
Mézes-mustáros csirkecombok
Hozzávalók
- 8 csirkealsócomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál citromlé
- 1.5 evőkanál mustár
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 0.5 evőkanál magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A combokat dörzsöld be sóval és borssal. A mézet keverd el az olajjal, a kétféle mustárral, a citromlével és a gyömbérrel. Fektesd a húsokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben két órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Helyezd el a combokat egymás mellett egy tepsiben - a kimaradt pácot egyelőre ne öntsd rá, hanem tedd félre -, önts alá egy deci vizet, takard le alufóliával, és told a sütőbe. 45 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, kend meg a maradék mézes, gyömbéres keverékkel, és így told vissza a sütőbe további negyedórára, amíg megpirul, és a bőre ropogóssá válik.
A mézes, magos mustáros pác a sült karajszeletekhez is nagyon jól megy.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció