Omlós csirkeszárnyak mézes-fokhagymás pácban: a hús szinte magától leválik a csontról

A mézes-fokhagymás mázzal sült csirke kívül ragacsos, belül pedig hihetetlenül omlós. Úgy a legjobb, ha a kezedbe véve falatozod őket.

fokhagyma mezes csirkeszarny
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ünnepi alkalmakra előételnek vagy hétköznapi vacsorának is tökéletesek a mézes-fokhagymás csirkeszárnyak, amelyek ráadásul sütőben pirulnak ropogósra, így sok zsiradékot sem kell használnod hozzájuk. A szójaszósz, a fokhagyma és a gyömbér párosítása ebben az ázsiai hangulatú fogásban is remekül működik.

Mézes-fokhagymás csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

A csirkeszárnyhoz

  • 10 csirkeszárny
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors

A mázhoz

  • 12 dkg méz
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szűk dl víz
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 0.5 kávéskanál chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze sóval és borssal. A csirkeszárnyakról papírtörlő segítségével itass fel minden nedvességet, vágd őket félbe, és hempergesd meg őket a sós, borsos lisztben. Ügyelj arra, hogy a liszt csak vékonyan vonja be a húsdarabokat, ezért a felesleget mindig rázd le róluk. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd el rajta a szárnyakat. Ecsettel vagy szórófejes flakonnal vékonyan kend be őket olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 35 percre. Húsz perc elteltével fordítsd meg őket, hogy egyenletesen piruljanak.

Amíg a csirke sül, állítsd össze a mázat. A szósz összes hozzávalóját öntsd egy kisebb lábasba, és kevergetve kis lángon gyöngyöztesd tíz percig, amíg az egész besűrűsödik. A csirkeszárnyakat vedd ki a sütőből, oszd el rajtuk a szószt, keverd el őket úgy, hogy minden darabot teljesen bevonjon, és told vissza a sütőbe további tíz percre. A tepsit most már nem kell letakarni. Félidőben fordítsd meg őket. Ha készen van, vedd ki a sütőből, és hagyd tíz percig hűlni, ugyanis a máz ez idő alatt is sűrűsödik még, és utána tálald.

Hasonló módszerrel akár húsmentes fogást is készíthetsz: a mézes-fokhagymás tofu nem csak a vegákat fogja elkápráztatni.

Ezt is szeretjük