Olcsó és mennyei mexikói rizs: ezt a köretet mindenki imádni fogja

Különlegessé varázsolhatod az egyszerű rizsköretet, ha mexikói módra, paradicsompürével készíted.

Mexikói rizs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mexikói rizs könnyen elkészül: paradicsompürében, pikáns fűszerezéssel fantasztikus köret válik belőle. Ideális szárazabb sült csirke mellé is, mert szaftos és puha. Vízzel is működik, de még finomabb, ha házi alaplében párolod.

Mexikói rizs

Hozzávalók

  • 25 dkg paradicsompüré
  • 4 csésze víz vagy alaplé
  • 2 csésze hosszú szemű rizs
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevíts olajat. Öntsd rá a rizst, és kevergetve pirítsd addig, amíg kifakul. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, öntsd fel alaplével, ízesítsd őrölt köménnyel, sóval, borssal. Forrald fel, majd azonnal vedd a lángot takarékra, és lefedve párold puhára 25-30 perc alatt. Ne kevergesd közben, és legjobb, ha a fedőt sem emeled fel.

 

Ha az összes levét elfőtte, a szemek pedig peregve válnak el egymástól, készen van. 

Indiai módra, spenóttal is fantasztikus rizsköretet állíthatsz össze.

Isteni spenótos rizs, ahogy Indiában készítik: ízletes, pergős köret

Rengeteg pirult fűszerrel készül a rizs, ezektől nem csak illatos, nagyon finom is lesz, hiába csak köret, nem lehet betelni vele.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük