Olcsó és mennyei mexikói rizs: ezt a köretet mindenki imádni fogja
Különlegessé varázsolhatod az egyszerű rizsköretet, ha mexikói módra, paradicsompürével készíted.
A mexikói rizs könnyen elkészül: paradicsompürében, pikáns fűszerezéssel fantasztikus köret válik belőle. Ideális szárazabb sült csirke mellé is, mert szaftos és puha. Vízzel is működik, de még finomabb, ha házi alaplében párolod.
Mexikói rizs
Hozzávalók
- 25 dkg paradicsompüré
- 4 csésze víz vagy alaplé
- 2 csésze hosszú szemű rizs
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevíts olajat. Öntsd rá a rizst, és kevergetve pirítsd addig, amíg kifakul. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, öntsd fel alaplével, ízesítsd őrölt köménnyel, sóval, borssal. Forrald fel, majd azonnal vedd a lángot takarékra, és lefedve párold puhára 25-30 perc alatt. Ne kevergesd közben, és legjobb, ha a fedőt sem emeled fel.
Ha az összes levét elfőtte, a szemek pedig peregve válnak el egymástól, készen van.
Indiai módra, spenóttal is fantasztikus rizsköretet állíthatsz össze.
Isteni spenótos rizs, ahogy Indiában készítik: ízletes, pergős köret
Rengeteg pirult fűszerrel készül a rizs, ezektől nem csak illatos, nagyon finom is lesz, hiába csak köret, nem lehet betelni vele.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció