Könnyű zöldborsóleves kenyérkockákkal
Nem hizlal, és isteni
A menta bármikor felélénkít, egy könnyű levessel kombinálva pedig igazi nyári fogás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagy melegben egy könnyű fogás is elegendő lehet ahhoz, hogy elmúljon az éhségérzeted, erre a célra kiválóan alkalmas a következő recept.

A kenyérkockákat helyettesítheted sajttal is, ha úgy jobban szereted, ebben az esetben ügyelj arra, hogy keményebb fajtát használj.

Mentás zöldborsóleves kenyérkockákkal

Hozzávalók:

  • 45 dkg friss zöldborsó
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 fej saláta
  • 15 dl tyúkhúsalaplé
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 vöröshagyma
  • néhány mentalevél
  • só, bors, olaj, kenyér a kockákhoz

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy nagy lábast, tedd bele a salátát, borsót, mentaleveleket, vöröshagymát, és öntsd rá a tyúkhúsalaplét - ha épp nincs otthon eltéve, akkor az is elegendő, ha másfél liter vízben feloldasz három leveskockát, és azt öntöd a zöldségekre -, majd forrald őket lassú tűzön 20-25 percig. Ha ez megvan, botmixerrel addig pürésítsd, amíg szép, egyenletes levest nem kapsz.

Ezután készíts egy rántást: olvaszd meg a vajat egy edényben, add hozzá a lisztet, vigyázz, hogy ne égesd le. Ezt a masszát keverd el a levesben, és újra forrald át az egészet. A végén add hozzá a tejszínt is, azzal még egy párszor keverd meg, és ízesítsd sóval, borssal.

Még több könnyű tavaszi étel!

Ha szereted a könnyű fogásokat, nézd meg képgalériánkat, meríts belőle ötletet!

Ezt is szeretjük