Könnyű zöldborsóleves kenyérkockákkal
Nem hizlal, és isteni
A menta bármikor felélénkít, egy könnyű levessel kombinálva pedig igazi nyári fogás.
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
A nagy melegben egy könnyű fogás is elegendő lehet ahhoz, hogy elmúljon az éhségérzeted, erre a célra kiválóan alkalmas a következő recept.


A kenyérkockákat helyettesítheted sajttal is, ha úgy jobban szereted, ebben az esetben ügyelj arra, hogy keményebb fajtát használj.
Mentás zöldborsóleves kenyérkockákkal
Hozzávalók:
- 45 dkg friss zöldborsó
- 1,5 dl tejszín
- 1 fej saláta
- 15 dl tyúkhúsalaplé
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 vöröshagyma
- néhány mentalevél
- só, bors, olaj, kenyér a kockákhoz
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Végy egy nagy lábast, tedd bele a salátát, borsót, mentaleveleket, vöröshagymát, és öntsd rá a tyúkhúsalaplét - ha épp nincs otthon eltéve, akkor az is elegendő, ha másfél liter vízben feloldasz három leveskockát, és azt öntöd a zöldségekre -, majd forrald őket lassú tűzön 20-25 percig. Ha ez megvan, botmixerrel addig pürésítsd, amíg szép, egyenletes levest nem kapsz.
Ezután készíts egy rántást: olvaszd meg a vajat egy edényben, add hozzá a lisztet, vigyázz, hogy ne égesd le. Ezt a masszát keverd el a levesben, és újra forrald át az egészet. A végén add hozzá a tejszínt is, azzal még egy párszor keverd meg, és ízesítsd sóval, borssal.
Még több könnyű tavaszi étel!
Ha szereted a könnyű fogásokat, nézd meg képgalériánkat, meríts belőle ötletet!
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- pizza
Isteni tészták minden napra

- hagyma
- leves
Könnyű, náthaűző hagymaleves

- leves
- brokkoli