Békebeli meggyes pite
Befőttből is finom!
A meggyes piténél kevés jobb édesség létezik, a finom tészta és a meggy olyan elegyet alkot, amire nem lehet nemet mondani.
- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Így, tél közepén egyáltalán nem biztos, hogy kapsz friss, finom meggyet a piacon, de szerencsére ez a sütemény befőttből éppen olyan finom, sőt, talán még finomabb, mint ha frisset használnál.


Ha bevált a recept, próbáld ki más gyümölcsökkel is!
Meggyes pite
Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 50 dkg búzaliszt
- 35 dkg kristálycukor
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 teáskanálnyi sütőpor
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
Nem lesz nehéz dolgod, a sütőport és a lisztet keverd egybe, majd egy másik tálban az egyik tojás sárgáját keverd simára 20 dkg cukorral. Ha már sima, akkor szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a tejfölt is, gyúrd masszává, válaszd egy kisebb és egy nagyobb darabra, formálj belőlük gombócot, és tedd a hűtőbe legalább egy órára pihenni. Ha most vetted a meggyet, vagy nyáron, amikor eltetted, nem magoztad ki, eljött ennek az ideje, a süteményben nem mutatnak jól a gyümölcs magjai, így el kell távolítani őket.
A meggy magtalan, a tészta is eleget pihent, kapcsold be a sütőt, melegítsd 150 fokra, valamint készíts elő egy kör alakú sütőformát. A nagyobbik cipót szépen egyengesd a forma aljába, aztán jöhet rá a meggy, a tetejére a maradék cukor, majd a kisebb cipót nyújtsd ki egy kicsit, és helyezd el szépen a meggy tetején, kissé rányomkodva, hogy felvegye a forma alakját. A megmaradt tojást üsd fel, és kend meg vele a tésztát. Ha mindez megtörtént, szurkáld meg egy villával, majd told be a sütőbe, nagyjából 35-40 perc alatt szépen megbarnul. A tetején jól mutat a porcukor, de anélkül se ronda.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Gyümölcsök édes tésztába csomagolva
Talán a legjobb, ami egy gyümölccsel történhet, ha finom, édes tésztában megsütöd, nézz szét képgalériánkban!