Meggyes-mákos muffin szombat délutánra

Illatos, omlós sütemény pillanatok alatt

A szürke délutánt dobd fel egy kis muffinnal.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A muffin változatosan elkészíthető, egyszerű sütemény, és pár napig el is áll, így, ha szombaton elkészíted, akkor vasárnap reggelire még tökéletes.

A meggy és a mák nagyon jól illenek egymáshoz, nem érdemes kihagyni tehát ezt a párosítást.

Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg barna cukor
  • 15 dkg meggy
  • 4 evőkanál mák
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Sütési idő:

25-30 perc, 160-170 fokra előmelegített sütőben

Elkészítés módja:

Egy edényben keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliás cukrot. Egy másik edényben keverd össze a lisztet a sütőporral és az őrölt mákkal.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Óvatosan adagold a vajas keverékhez, majd, ha jól összekeveredett, tedd bele a kimagozott meggyet is.

A muffinformát vajazd és lisztezd ki alaposan, és háromnegyedig töltsd meg a masszával. Forró, körülbelül 160-170 fokos sütőben süsd 25-30 percig.

Ezt is szeretjük