Meggyes-mákos muffin szombat délutánra

Illatos, omlós sütemény pillanatok alatt

A szürke délutánt dobd fel egy kis muffinnal.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A muffin változatosan elkészíthető, egyszerű sütemény, és pár napig el is áll, így, ha szombaton elkészíted, akkor vasárnap reggelire még tökéletes.

A meggy és a mák nagyon jól illenek egymáshoz, nem érdemes kihagyni tehát ezt a párosítást.

Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg barna cukor
  • 15 dkg meggy
  • 4 evőkanál mák
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Sütési idő:

25-30 perc, 160-170 fokra előmelegített sütőben

Elkészítés módja:

Egy edényben keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliás cukrot. Egy másik edényben keverd össze a lisztet a sütőporral és az őrölt mákkal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Óvatosan adagold a vajas keverékhez, majd, ha jól összekeveredett, tedd bele a kimagozott meggyet is.

Csodaszép cupcake-variációk

Nézegess képeket!

Elolvasom

A muffinformát vajazd és lisztezd ki alaposan, és háromnegyedig töltsd meg a masszával. Forró, körülbelül 160-170 fokos sütőben süsd 25-30 percig.

Ezt is szeretjük