Medvehagymás pogácsa
Sós és ropogós tavaszi kedvenc
A medvehagyma már ott zöldell a legtöbb piaci árus polcán, bátran végy egy csokorral, és használd!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha a jó időben kirándulni indulsz, lehet, hogy a természetben is találkozol medvehagymával, az illatát képtelenség eltéveszteni, szedj egy jó marékkal, vidd haza, és keverd a pogácsa tésztájába!

Más zöldséggel is feldobhatod, amit a kedvenc zöldségesednél be tudsz szerezni, próbálkozz bátran!
Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 kiskanálnyi cukor
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 szép nagy csokor medvehagyma
- só
Elkészítés ideje:
110 perc.
Elkészítés menete:
Váratlan fordulattal élve fogd az élesztőt, és keverd el langyos cukros tejben, majd tedd meleg helyre úgy negyed órára. Mérd ki a lisztet, a vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, majd ha a langyos tej és az élesztőgombák barátságot kötöttek, öntsd a lisztbe, és keverd el a vajjal egyetemben. Masszírozd, amíg szépen összeáll, majd tégy rá egy konyharuhát, és tedd meleg helyre egy fél órára.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A medvehagymát mosd át alaposan, csöpögtesd le, majd kockázd fel. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki, szórd rá a zöld kockákat, majd gyúrd össze ismét, hagyd körülbelül 20 percig kelni, majd ismét nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggass belőle nyers pogácsákat. A sütőt melegítsd elő, a tészta tetejét kend meg felvert tojással, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre.
Ínycsiklandó hazai finomságok
Az itthoni ízeket nem lehet felülmúlni, ha netán bizonytalan lennél ez ügyben, nézz be képgalériánkba, ahol minden kétséged eloszlatjuk!
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Így készül a házi röszti

- hagyomány
- húsételek
Töki pompos házilag

- fokhagyma
- tészta