Medvehagymás pogácsa
A medvehagyma már ott zöldell a legtöbb piaci árus polcán, bátran végy egy csokorral, és használd!
Ha a jó időben kirándulni indulsz, lehet, hogy a természetben is találkozol medvehagymával, az illatát képtelenség eltéveszteni, szedj egy jó marékkal, vidd haza, és keverd a pogácsa tésztájába!
Más zöldséggel is feldobhatod, amit a kedvenc zöldségesednél be tudsz szerezni, próbálkozz bátran!
Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 kiskanálnyi cukor
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 szép nagy csokor medvehagyma
- só
Elkészítés ideje:
110 perc.
Elkészítés menete:
Váratlan fordulattal élve fogd az élesztőt, és keverd el langyos cukros tejben, majd tedd meleg helyre úgy negyed órára. Mérd ki a lisztet, a vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, majd ha a langyos tej és az élesztőgombák barátságot kötöttek, öntsd a lisztbe, és keverd el a vajjal egyetemben. Masszírozd, amíg szépen összeáll, majd tégy rá egy konyharuhát, és tedd meleg helyre egy fél órára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A medvehagymát mosd át alaposan, csöpögtesd le, majd kockázd fel. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki, szórd rá a zöld kockákat, majd gyúrd össze ismét, hagyd körülbelül 20 percig kelni, majd ismét nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggass belőle nyers pogácsákat. A sütőt melegítsd elő, a tészta tetejét kend meg felvert tojással, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre.
Ínycsiklandó hazai finomságok
Az itthoni ízeket nem lehet felülmúlni, ha netán bizonytalan lennél ez ügyben, nézz be képgalériánkba, ahol minden kétséged eloszlatjuk!
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Így készül a házi röszti
- hagyomány
- húsételek
Töki pompos házilag
- fokhagyma
- tészta