A legegyszerűbb medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül: túrótól szaftos a tésztája
Egyszerű gyúrt tésztából is fantasztikus medvehagymás pogácsát készíthetsz.

Itt a tavasz, nyílik a medvehagyma, készíts belőle pogácsát egyszerű gyúrt tésztából! Ha szeretsz kirándulni, akár magad is gyűjtheted a medvehagymát a közeli erdőkből, de az ezzel kapcsolatos szabályokat mindenképp tartsd észben ilyenkor. Pogácsarajongók pedig mindenképpen olvassák át ezt a gyűjteményt, amelyben sokféle különböző receptet mutatunk.
Medvehagymás gyúrt pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 1 csokor medvehagyma
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mosd és szárítsd meg, és aprítsd fel. A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a túrót, a medvehagymát, sózd meg, és reszeld bele a hűtőből épphogy kivett, hideg vajat. Dolgozd alaposan össze, csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben egy órát.
A pihentetési idő letelte után lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra. A tetejét éles késsel vagdosd be, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Sorakoztasd fel őket sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 200 fokos sütőbe. 15 perc múlva tekerd le a hőmérsékletet 180 fokra, és így süsd további 20 percig.
A medvehagymaszezon nem hosszú, használd jól ki! Készítsbelőle például illatos krémlevest.
Ízletes medvehagyma-krémleves: a joghurttól lesz ellenállhatatlanul selymes
A tavasz legkedvesebb alapanyagából, a medvehagymából ínycsiklandó leves készülhet, amit vétek kihagyni.
Elolvasom