A legegyszerűbb medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül: túrótól szaftos a tésztája

Egyszerű gyúrt tésztából is fantasztikus medvehagymás pogácsát készíthetsz.

medvehagymas gyurt pogacsa
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a tavasz, nyílik a medvehagyma, készíts belőle pogácsát egyszerű gyúrt tésztából! Ha szeretsz kirándulni, akár magad is gyűjtheted a medvehagymát a közeli erdőkből, de az ezzel kapcsolatos szabályokat mindenképp tartsd észben ilyenkor. Pogácsarajongók pedig mindenképpen olvassák át ezt a gyűjteményt, amelyben sokféle különböző receptet mutatunk.

Medvehagymás gyúrt pogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 evőkanál
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd és szárítsd meg, és aprítsd fel. A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a túrót, a medvehagymát, sózd meg, és reszeld bele a hűtőből épphogy kivett, hideg vajat. Dolgozd alaposan össze, csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben egy órát.

A pihentetési idő letelte után lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra. A tetejét éles késsel vagdosd be, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Sorakoztasd fel őket sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 200 fokos sütőbe. 15 perc múlva tekerd le a hőmérsékletet 180 fokra, és így süsd további 20 percig.

A medvehagymaszezon nem hosszú, használd jól ki! Készíts belőle például illatos krémlevest.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük