Medvehagymás gnocchi paradicsomos szószban: otthon is egyszerűen elkészítheted a tésztát
Dobj fel medvehagymával mindent, amit csak lehet! A gnocchi is sokkal-sokkal finomabb lesz tőle.

medvehagymas-gnocchi-paradicsomos-szoszban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különleges ízű és illatú medvehagymát a legváltozatosabban felhasználhatod a konyhában. A házi készítésű gnocchikba tökéletes, és a paradicsomszószhoz is illik. A liszt mennyisége a krumpli fajtájától és a nedvességtartalmától függően változhat. A tésztából készíthetsz nagyobb adagot is, mert a fagyasztóban sokáig eláll. 

Medvehagymás gnocchi paradicsomos szószban

Hozzávalók:

A gnocchihoz

  • 40 dkg krumpli
  • 12 dkg liszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 kávéskanál

A szószhoz

  • 90 dkg hámozott paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors

A tetejére

  • 5 dkg parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, hámozd meg, és kockázd fel. Rakd egy lábosba, önts rá több vizet, mint amennyi ellepi, és főzd puhára forrástól számítva 15-20 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és még melegen törd meg. A medvehagymát mosd meg, törölgesd szárazra, és aprítógépben pépesítsd. Dolgozd hozzá a lisztet és a sót. Ha nagyon ragacsos, rakj még hozzá lisztet. 
 

A tésztát tedd át lisztezett felületre. Oszd hat részre, és sodorj belőle hüvelykujjnyi vastag rudakat, és késsel vágd kétcentis darabokra. Formázhatod ízlés szerint kézzel vagy villával. Dobd lobogó, sós vízbe, és főzd meg. Ha a tészta feljön a víz tetejére, akkor szűrd le. 


A szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és az olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a paradicsomot, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Kis lángon, többször megkeverve főzd addig, amíg a szósz besűrűsödik. Ez körülbelül 20 perc. Ha savanykásnak találod, kevés cukrot is tehetsz bele. 
A házi gnocchit paradicsommal és mozzarellával is kínálhatod, nem fogsz benne csalódni. 

Ezt is szeretjük