Medvehagymás gnocchi paradicsomos szószban: otthon is egyszerűen elkészítheted a tésztát
Dobj fel medvehagymával mindent, amit csak lehet! A gnocchi is sokkal-sokkal finomabb lesz tőle.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A különleges ízű és illatú medvehagymát a legváltozatosabban felhasználhatod a konyhában. A házi készítésű gnocchikba tökéletes, és a paradicsomszószhoz is illik. A liszt mennyisége a krumpli fajtájától és a nedvességtartalmától függően változhat. A tésztából készíthetsz nagyobb adagot is, mert a fagyasztóban sokáig eláll.
Medvehagymás gnocchi paradicsomos szószban
Hozzávalók:
A gnocchihoz
- 40 dkg krumpli
- 12 dkg liszt
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kávéskanál só
A szószhoz
- 90 dkg hámozott paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
A tetejére
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, hámozd meg, és kockázd fel. Rakd egy lábosba, önts rá több vizet, mint amennyi ellepi, és főzd puhára forrástól számítva 15-20 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és még melegen törd meg. A medvehagymát mosd meg, törölgesd szárazra, és aprítógépben pépesítsd. Dolgozd hozzá a lisztet és a sót. Ha nagyon ragacsos, rakj még hozzá lisztet.
A tésztát tedd át lisztezett felületre. Oszd hat részre, és sodorj belőle hüvelykujjnyi vastag rudakat, és késsel vágd kétcentis darabokra. Formázhatod ízlés szerint kézzel vagy villával. Dobd lobogó, sós vízbe, és főzd meg. Ha a tészta feljön a víz tetejére, akkor szűrd le.
A szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, és az olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a paradicsomot, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Kis lángon, többször megkeverve főzd addig, amíg a szósz besűrűsödik. Ez körülbelül 20 perc. Ha savanykásnak találod, kevés cukrot is tehetsz bele.
A házi gnocchit paradicsommal és mozzarellával is kínálhatod, nem fogsz benne csalódni.
Még több recept