Mascarponés túrótorta nyári gyümölcsökkel: a lágy krémé a főszerep
A mascarponés túrótorta piskótás alapján lágyan terül el a krém.

A mascarponés túrótorta alapja olajos piskóta, amelybe egy kevés szódabikarbóna is kerül. A nyári gyümölcsök nagyon jól harmonizálnak a piskóta tetejére halmozott gazdag túrókrémmel. A tejszínt felhasználás előtt hűtsd be, hogy könnyebben tud habbá verni. Akár egy csomag habfixálót is használhatsz hozzá.
Mascarponés túrótorta
Hozzávalók 4 szelethez
A tésztához:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 dl olaj
- 1 evőkanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 2 dl hideg habtejszín
- 1 citrom
- 1 csomag habfixáló (elmaradhat)
- gyümölcsök a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj habot. A sárgáját keverd ki a cukorral és az olajjal, több részletben adagold a tojáshabhoz, majd szitáld bele a szódabikarbónával elkevert lisztet. Egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tortaformában, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 20 percre. Ha kész, vedd ki, és hagyd kihűlni.
A krémhez a tejszínt verd habbá. Használhatsz hozzá egy csomag habfixálót is, úgy gyorsabb lesz. Add hozzá a mascarponét, és még mindig robotgéppel keverd jól össze. Egy másik tálban törd össze villával a túrót, add hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, és forgasd a tejszínhabhoz. Egyengesd el a piskóta tetején és oldalán. Díszítsd tetszés szerinti gyümölcsökkel, és tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy összeálljon.
A jópofa vakondtúrás torta belsejébe is mascarponés töltelék kerül.
Pihe-puha túrós, gyümölcsös süti keverve: az egyszerű tészta napokig puha marad
Gyümölcsszezonban ez a kevert túrós süti tökéletes választás, és szinte munka sincs vele.
Elolvasom