Pihe-puha túrós, gyümölcsös süti keverve: az egyszerű tészta napokig puha marad
Gyümölcsszezonban ez a kevert túrós süti tökéletes választás, és szinte munka sincs vele.
Itt a gyümölcsös sütik szezonja! Ez a kevert tészta pedig minden alkalomra ideális, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. A túró számtalan desszertbe illik, így pitékbe, de kiváló tölteléknek is, ezúttal azonban a süti tésztájába kerül. Szinte bármilyen gyümölccsel feldobhatod, ami az íze mellett a tészta állagát is javítja. Tálalhatod magában, esetleg kevés porcukorral megszórva.
Túrós, gyümölcsös süti recept
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg gyümölcs
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy nagy tálban habverővel keverd ki a vajat és a cukrot. Add hozzá egyesével a tojásokat, majd a villával áttört túrót. Végül dolgozd hozzá a sütőporral, a sóval, a vaníliás cukorral vegyített lisztet. Keverd addig, amíg homogén masszát kapsz. Végül óvatosan forgasd hozzá a gyümölcsöket.
Öntsd a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt sütőformába.
Told az előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig, vagy amíg a süti szép aranybarnára sül, és a közepébe szúrt fogvájó tisztán jön ki.
Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni egy kicsit a formában, utána szedd csak ki.
A zabpelyhes, túrós sütibe is kerülhet sok gyümölcs, liszt viszont nem kell bele.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept