Pihe-puha túrós, gyümölcsös süti keverve: az egyszerű tészta napokig puha marad

Gyümölcsszezonban ez a kevert túrós süti tökéletes választás, és szinte munka sincs vele.

turos-kevert-gyumolccsel
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a gyümölcsös sütik szezonja! Ez a kevert tészta pedig minden alkalomra ideális, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. A túró számtalan desszertbe illik, így pitékbe, de kiváló tölteléknek is, ezúttal azonban a süti tésztájába kerül. Szinte bármilyen gyümölccsel feldobhatod, ami az íze mellett a tészta állagát is javítja. Tálalhatod magában, esetleg kevés porcukorral megszórva.

Túrós, gyümölcsös süti recept

Hozzávalók 16 szelethez

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg gyümölcs
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban habverővel keverd ki a vajat és a cukrot. Add hozzá egyesével a tojásokat, majd a villával áttört túrót. Végül dolgozd hozzá a sütőporral, a sóval, a vaníliás cukorral vegyített lisztet. Keverd addig, amíg homogén masszát kapsz. Végül óvatosan forgasd hozzá a gyümölcsöket.

 

Öntsd a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt sütőformába. 

Told az előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig, vagy amíg a süti szép aranybarnára sül, és a közepébe szúrt fogvájó tisztán jön ki.

Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni egy kicsit a formában, utána szedd csak ki.  

A zabpelyhes, túrós sütibe is kerülhet sok gyümölcs, liszt viszont nem kell bele.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük