Mascarponés-spenótos, sós palacsinta: krémes, különleges töltelék

Ha valami szokatlan finomságot készítenél, a mascarponés-spenótos palacsintát próbáld ki! Legalább úgy fogja szeretni mindenki, mint az édes változatokat.

mascarpones-spenotos-palacsinta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsintát a legtöbbször édesen készítjük, pedig a sós verziók is jobbnál jobbak. A semleges mascarponét megbolondíthatod gombával és spenóttal, igazán illik ez a krémes, zöldséges töltelék a sós tésztába. Ilyen formában még a gyerekek is szívesen megeszik a megosztó zöldséget. 

Mascarponés-spenótos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 1.5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg gomba
  • 1 bögre spenót
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a tejet, a sót, és keverd össze gépi vagy kézi habverővel. Közben adagold hozzá a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Nem baj, ha a massza picit sűrűbb a szokásosnál. Hevíts kevés olajat egy palacsintasütőben, kanalazz bele a tésztából, és körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki a palacsintákat.
 

A spenótot és a gombát pucold meg. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Add hozzá a spenótot és a gombát, majd dinszteld meg körülbelül 10 perc alatt. Közben ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zöldfűszerekkel. Ha kihűl, keverd a vajjal habosított mascarponéhoz, töltsd meg vele a palacsintákat, majd tekerd fel. 
Úgy is készíthetsz spenótos palacsintát, hogy a tésztába kerül parajpüré, sőt, még banán is.  

Képek: Getty Images.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük