Mascarponés-spenótos, sós palacsinta: krémes, különleges töltelék
Ha valami szokatlan finomságot készítenél, a mascarponés-spenótos palacsintát próbáld ki! Legalább úgy fogja szeretni mindenki, mint az édes változatokat.

mascarpones-spenotos-palacsinta
Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A 42 éves Diane Kruger szuper formában van: hamar visszanyerte a szülés előtti alakját »

Egyszerű, otthoni gyakorlatok mellizomra: feszesítő edzés pár lépésben »

Így lesz tökéletes a highlighter, és mégsem harsány: tippek a visszafogott csillogáshoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintát a legtöbbször édesen készítjük, pedig a sós verziók is jobbnál jobbak. A semleges mascarponét megbolondíthatod gombával és spenóttal, igazán illik ez a krémes, zöldséges töltelék a sós tésztába. Ilyen formában még a gyerekek is szívesen megeszik a megosztó zöldséget. 

Mascarponés-spenótos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 1.5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg gomba
  • 1 bögre spenót
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a tejet, a sót, és keverd össze gépi vagy kézi habverővel. Közben adagold hozzá a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Nem baj, ha a massza picit sűrűbb a szokásosnál. Hevíts kevés olajat egy palacsintasütőben, kanalazz bele a tésztából, és körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki a palacsintákat.
 

A spenótot és a gombát pucold meg. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Add hozzá a spenótot és a gombát, majd dinszteld meg körülbelül 10 perc alatt. Közben ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zöldfűszerekkel. Ha kihűl, keverd a vajjal habosított mascarponéhoz, töltsd meg vele a palacsintákat, majd tekerd fel. 
Úgy is készíthetsz spenótos palacsintát, hogy a tésztába kerül parajpüré, sőt, még banán is.  

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük