Zamatos petrezselyem-krémleves: hagyma és mascarpone teszi még finomabbá
Ne csak fűszerként használd a petrezselymet! Ebben a krémlevesben a zöld levelek íze dominál.

A petrezselyem nemcsak ízesítőként, hanem levesek fő alapanyagaként is megállja a helyét. Érdemes minél gyakrabban használni, mert tele van vitaminnal. Ezt a levest a hozzáadott mascarpone teszi igazán különlegessé. A petrezselyem a szép zöld színét úgy őrzi meg, ha a letépkedett leveleket néhány másodpercre forrásban lévő, sós vízbe dobod, majd azonnal jéghideg vízbe teszed.
Petrezselyem-krémleves receptje
Hozzávalók
- 5 dkg mascarpone
- 2 csokor petrezselyem
- 1 db közepes krumpli
- 1 db kis vöröshagyma
- 0.5 l húsleves (kockából is lehet)
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát vágd apóra, és kevés olívaolajon fonnyaszd meg. A krumplit hámozd meg és kockázd fel. A petrezselyem száráról tépkedd le a leveleket, és tedd félre. A krumplit és a petrezselyemszárakat dobd a hagymára, öntsd fel a húslevessel, óvatosan sózd meg, és főzd puhára. Közben a petrezselyemleveleket dobd forrásban lévő, sós vízbe néhány másodpercre, majd azonnal szűrd le, és tedd hideg vízzel teli tálba.
Ha a krumpli és a petrezselyemszárak megpuhultak, kanalazd az egészet turmixgépbe, és add hozzá a leszűrt leveleket is. Pürésítsd a levest, majd szedd vissza a fazékba. Keverd hozzá a mascarponét, forrald össze, és tálalhatod is a zöld levest.
Isteni finom pohárkrémet is készíthetsz mascarponéból.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció