Zamatos petrezselyem-krémleves: hagyma és mascarpone teszi még finomabbá

Ne csak fűszerként használd a petrezselymet! Ebben a krémlevesben a zöld levelek íze dominál.

Petrezselyem-krémleves receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A petrezselyem nemcsak ízesítőként, hanem levesek fő alapanyagaként is megállja a helyét. Érdemes minél gyakrabban használni, mert tele van vitaminnal. Ezt a levest a hozzáadott mascarpone teszi igazán különlegessé. A petrezselyem a szép zöld színét úgy őrzi meg, ha a letépkedett leveleket néhány másodpercre forrásban lévő, sós vízbe dobod, majd azonnal jéghideg vízbe teszed.

Petrezselyem-krémleves receptje

Hozzávalók

  • 5 dkg mascarpone
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 db közepes krumpli
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 0.5 l húsleves (kockából is lehet)
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apóra, és kevés olívaolajon fonnyaszd meg. A krumplit hámozd meg és kockázd fel. A petrezselyem száráról tépkedd le a leveleket, és tedd félre. A krumplit és a petrezselyemszárakat dobd a hagymára, öntsd fel a húslevessel, óvatosan sózd meg, és főzd puhára. Közben a petrezselyemleveleket dobd forrásban lévő, sós vízbe néhány másodpercre, majd azonnal szűrd le, és tedd hideg vízzel teli tálba.

Ha a krumpli és a petrezselyemszárak megpuhultak, kanalazd az egészet turmixgépbe, és add hozzá a leszűrt leveleket is. Pürésítsd a levest, majd szedd vissza a fazékba. Keverd hozzá a mascarponét, forrald össze, és tálalhatod is a zöld levest.
Isteni finom pohárkrémet is készíthetsz mascarponéból.

Ezt is szeretjük