Aranyló marhahúsleves velős csonttal főzve: így nem esik ki a velő a csontból
A velős csonttal főtt marhahúsleves még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Aranyló marhahúsleves velős csonttal főzve: így nem esik ki a velő a csontból
Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A velős csontos, zamatos és kiadós marhahúsleves a családi ebédek kedvelt nyitánya. A titka, hogy kis lángon, lassan főzd. Akár az is előfordulhat, hogy a marha csak három-négy óra alatt puhul meg. Megkönnyítheted a dolgodat, ha a húst és a csontot is feldaraboltatod a hentessel. A velőt pirítósra kenve előételként is kínálhatod.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg marha velős csont
  • 80 dkg marhahús
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 3 db közepes fehérrépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet zellergyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst és a velős csontot alaposan mosd meg. A velő végét dörzsöld be jól sóval, hogy főzés közben ne essen ki a csontból. Rakd egy nagyobb lábosba a hússal együtt, önts rá legalább három liter vizet, és kis lángon kezdd főzni. A répákat, a krumplit és a zellert pucold meg, majd vágd egyforma darabokra. Az összes zöldséget gondosan mosd meg.
 

A levesről időnként szedegesd le szűrővel a habot. Egy óra múlva tedd hozzá a répákat, a paradicsomot, a paprikát, a krumplit, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg. Lassú tűzön, fedő nélkül főzd még bő egy, másfél óráig. A vége felé tedd csak hozzá a petrezselyemzöldet. Hagyd, hogy minden megpuhuljon. Ha kész, húzd le a tűzről, várj néhány percig, majd emeld ki a velős csontot, és szűrd le. Főzz hozzá levesbetétet, és még forrón tálald.

Blog.hu ajánló