Makaróni házi paradicsomszósszal
Üveges szósz helyett válaszd a frisset, és főzd meg magad a szószt a tésztához. A fűszerezést így te alakíthatod.
Bár sokféle konzerv és üveges paradicsomszósz kapható, mégis akkor lesz igazi az olaszos fogás, ha magad főzöd meg a szószt.
A paradicsom lehet friss, de hámozott konzerves verziót is használhatsz. A bazsalikom kiemeli a paradicsom ízét, és elhozza a napfényes Itáliát.
Makaróni házi paradicsomszósszal
Hozzávalók:
- 80 g durum makarónitészta
- 150 g paradicsom
- 20 g zsírszegény sajt
- bazsalikom
- oregánó, fehérbors, só
- olívaolaj
A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat eltávolíthatod belőle, de nem feltétlenül szükséges.
Tedd serpenyőbe a paradicsomot és a bazsalikomot, és fűszerezd sóval, oregánóval és fehérborssal, majd pirítsd meg olívaolajon.
Akkor jó, ha a paradicsom teljesen szétesik, de még ezután is párold egy keveset. A sajtot, lehetőleg parmezánt, reszeld le. A szószt és a tésztát forgasd össze, majd a sajttal kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- tészta
Gyors lazacos rakott tészta
- paradicsom
- tészta
Padlizsános penne
- sajt
- tészta