Makaróni házi paradicsomszósszal
Üveges szósz helyett válaszd a frisset, és főzd meg magad a szószt a tésztához. A fűszerezést így te alakíthatod.
Bár sokféle konzerv és üveges paradicsomszósz kapható, mégis akkor lesz igazi az olaszos fogás, ha magad főzöd meg a szószt.
A paradicsom lehet friss, de hámozott konzerves verziót is használhatsz. A bazsalikom kiemeli a paradicsom ízét, és elhozza a napfényes Itáliát.
Makaróni házi paradicsomszósszal
Hozzávalók:
- 80 g durum makarónitészta
- 150 g paradicsom
- 20 g zsírszegény sajt
- bazsalikom
- oregánó, fehérbors, só
- olívaolaj
A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat eltávolíthatod belőle, de nem feltétlenül szükséges.
Tedd serpenyőbe a paradicsomot és a bazsalikomot, és fűszerezd sóval, oregánóval és fehérborssal, majd pirítsd meg olívaolajon.
Akkor jó, ha a paradicsom teljesen szétesik, de még ezután is párold egy keveset. A sajtot, lehetőleg parmezánt, reszeld le. A szószt és a tésztát forgasd össze, majd a sajttal kínáld.
OLVASD EL EZT IS!

- lazac
- tészta
Gyors lazacos rakott tészta

- paradicsom
- tészta
Padlizsános penne

- sajt
- tészta