Ropogós csirkecomb majorannás pácban: libazsírral sütve még finomabb

Nagyon finom lesz a sült csirkecomb, ha elkészítés előtt majoránnás pácban pihenteted.

majorannas csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecombhoz nagyon jól mennek a különböző zöldfűszerek, így a majoránnás páccal sem lőhetsz mellé. Ha nem diétázol, kend meg a combokat sütés előtt libazsírral, ami így különlegesen finom ízt ad neki. Ha van otthon friss rozmaringod, azt is dobd mellé a tepsibe.

Majoránnás sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 2 hagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával, nagyon vékonyan kend le olajjal, és tedd be őket a hűtőbe pihenni legalább egy-két órát, de akár egy egész éjszakát is.

A pácolási idő leteltével kend le a combokat hideg libazsírral, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymákat pucold meg, negyedeld fel, és az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel, valamint a rozmaringágakkal együtt tedd őket a húsok mellé. Öntsd fel a fehérborral, takard le alufóliával, és így told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percet.

A csípős ízek szerelmeseinek ez az erős paprikás pác is ízleni fog.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük