Ropogós csirkecomb majorannás pácban: libazsírral sütve még finomabb
Nagyon finom lesz a sült csirkecomb, ha elkészítés előtt majoránnás pácban pihenteted.
A csirkecombhoz nagyon jól mennek a különböző zöldfűszerek, így a majoránnás páccal sem lőhetsz mellé. Ha nem diétázol, kend meg a combokat sütés előtt libazsírral, ami így különlegesen finom ízt ad neki. Ha van otthon friss rozmaringod, azt is dobd mellé a tepsibe.
Majoránnás sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág rozmaring
- 2 hagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál libazsír
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával, nagyon vékonyan kend le olajjal, és tedd be őket a hűtőbe pihenni legalább egy-két órát, de akár egy egész éjszakát is.
A pácolási idő leteltével kend le a combokat hideg libazsírral, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymákat pucold meg, negyedeld fel, és az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel, valamint a rozmaringágakkal együtt tedd őket a húsok mellé. Öntsd fel a fehérborral, takard le alufóliával, és így told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percet.
A csípős ízek szerelmeseinek ez az erős paprikás pác is ízleni fog.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept