Majonézes krumplisaláta sok hagymával, behűtve: így szeretjük a legjobban
A karácsonyi sültek mellé remekül passzol a sok hagymával készült majonézes krumplisaláta.
A krumplisaláta az a köret, amely ünnepi alkalmakra és hétköznapra egyaránt bevethető, mindig megállja a helyét. Az öntethez a majonézt akár saját magad is elkészítheted. Ügyelj arra, hogy a krumplit ne főzd túl, mert akkor szeletelés közben szétesik. Továbbá jót tesz a salátának, ha előre elkészíted, hogy az ízek jól összeérjenek a hűtőben.
Majonézes, hagymás krumplisaláta
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl
- 5 evőkanál majonéz
- 1 fej lila hagyma
- 3 szál zöldhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg körülbelül 30 perc alatt, hűtsd ki, karikázd fel, és tedd egy tálba. A lila hagymát is vágd fel, majd rakd a krumplihoz. A szószhoz a tejfölt öntsd egy másik edénybe, keverd hozzá a majonézt, add hozzá a mustárt, a citromlevet, ízlés szerint sót és borsot, majd óvatosan keverd össze az egészet. A tetejét szórd meg felaprított zöldhagymával. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek, és a saláta lehűljön.
A majonézes krumplisaláta remek kísérője az illatos, sült csirkecombnak.
- krumpli
- krumplisaláta
- majonéz
- saláták, zöldséges ételek
- karácsonyi recept
- majonézes krumplisaláta
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept