Majonézes krumplisaláta sok hagymával, behűtve: így szeretjük a legjobban
A karácsonyi sültek mellé remekül passzol a sok hagymával készült majonézes krumplisaláta.
![Majonézes, hagymás krumplisaláta](https://kep.index.hu/1/0/3578/35782/357821/35782199_a68b926a6c3978e248b2c68601fa1bb3_wm.jpg)
A krumplisaláta az a köret, amely ünnepi alkalmakra és hétköznapra egyaránt bevethető, mindig megállja a helyét. Az öntethez a majonézt akár saját magad is elkészítheted. Ügyelj arra, hogy a krumplit ne főzd túl, mert akkor szeletelés közben szétesik. Továbbá jót tesz a salátának, ha előre elkészíted, hogy az ízek jól összeérjenek a hűtőben.
Majonézes, hagymás krumplisaláta
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl
- 5 evőkanál majonéz
- 1 fej lila hagyma
- 3 szál zöldhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg körülbelül 30 perc alatt, hűtsd ki, karikázd fel, és tedd egy tálba. A lila hagymát is vágd fel, majd rakd a krumplihoz. A szószhoz a tejfölt öntsd egy másik edénybe, keverd hozzá a majonézt, add hozzá a mustárt, a citromlevet, ízlés szerint sót és borsot, majd óvatosan keverd össze az egészet. A tetejét szórd meg felaprított zöldhagymával. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek, és a saláta lehűljön.
A majonézes krumplisaláta remek kísérője az illatos, sült csirkecombnak.
- krumpli
- krumplisaláta
- majonéz
- saláták, zöldséges ételek
- karácsonyi recept
- majonézes krumplisaláta
- Recept
Még több recept