Tradicionális házi májgaluskaleves gazdagon
Az ízletes zöldség- vagy húslevest tedd még laktatóbbá májgaluskával!
Hidegebb napokon azok is könnyebben elcsábulnak egy forró, sűrű levesre, akik máskor kevésbé rajonganak érte. Ha formás májgaluska is van benne, még vonzóbb. Csak arra ügyelj az elkészítésénél, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény.

Májgaluskaleves
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 20 dkg gomba
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 2 leveskocka
- só
- bors
- olívaolaj
A májgaluskához
- 30 dkg csirkemáj
- 2 tojás
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál búzadara
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A répákat, a karalábét és a gombát mosd meg, pucold meg, majd szeleteld fel hasonló nagyságú darabokra. Olívaolajon dinszteld meg, sózd, borsozd, és öntsd fel másfél liter vízzel. Add hozzá a húsleveskockát. Kis lángon főzd fél óráig.
Ezalatt a csirkemájakat tisztítsd meg, tedd egy deszkára, és kezdd el kaparni késsel, így megszabadulhatsz a belső hártyáktól. Ezt a műveletet megúszhatod, ha turmixgépbe rakod, esetleg ledarálod. Add hozzá a tojást, fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemzölddel és pirospaprikával. Annyi zsemlemorzsát keverj hozzá, hogy a massza könnyű maradjon. Szükség esetén tehetsz bele egy evőkanál búzadarát is. Takard le, hagyd állni fél óráig. Amikor a zöldségek már puhák, kanál segítségével szaggasd a májgaluskákat a levesbe. Főzd három-öt percig, és forrón kínáld.
